Antena 3 CNN Politică Mihăiţă Calimente (PNL): Preşedintele Băsescu ar trebui suspendat, dar domnul Ponta nu o va face niciodată

Mihăiţă Calimente (PNL): Preşedintele Băsescu ar trebui suspendat, dar domnul Ponta nu o va face niciodată

Mihăiţă Calimente (PNL): Preşedintele Băsescu ar trebui suspendat, dar domnul Ponta nu o va face niciodată
Sursa foto: Foto: VideoNews
27 Oct 2014   •   17:45

Suspendarea preşedintelui Traian Băsescu a revenit în agenda publică. Înainte de terminarea mandatului, preşedintele este în continuare subiect principal, în detrimentul temelor relevante, cum ar fi campania sau discuţia despre candidaţii care vor cea mai înaltă poziţie în stat. 

 
Premierul spune că preşedintele ar putea fi suspendat chiar şi în ultima zi a mandatului dacă va continua campania pentru Elena Udrea.
 
De altfel, ideea pare să fie susţinută de mai multe partide, nu doar de PSD. Invitat în emisiunea "100 de minute", realizată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3, Daniel Barbu, senator PLR, a explicat că există timp pentru un astfel de demers. "Ar fi plauzibil să se întâmple după al doilea tur. Ar fi timp ca Parlamentul să declanşeze toate procedurile. Este posibil să avem, ascultându-l pe domnul premier, să avem o suspendare, care ar fi o reparaţie simbolică."
 
Chiar şi Mihăiţă Calimente, reprezentant al PNL, s-a arătat de acord cu un potenţial demers de acest fel, dar a explicat că premierul nu îl va iniţia.
 
"Da, ar trebui suspendat, dar domnul Ponta nu va face nimic niciodată. Ca domnul Şerbănescu, sunt de părere că cei doi îşi fac campanie. reciproc. Dacă domnul Ponta porneşte acest proces de suspendare, noi vom fi alături de dânsul. Vă dau în scris că domnul Ponta nu o va face."
 
Şerban Nicolae, senator PSD, a explicat că a fost întotdeauna de acord cu suspendarea preşedintelui, pentru acţiuni mult mai grave decât "campania din cârciumă pentru Elena Udrea".
 
"Nu aş vrea să dau un răspuns care să pară că e o chestiune de predicţie. Dacă ar trebui suspendat. Eu spun "da". Am spus-o şi cu alte ocazii. Mie mi se pare că această parte de campanie pentru doamna Udrea este cea mai mică parte care i se poate imputa domnului preşedinte. Au fost lucruri foarte grave pentru care domnul Traian Băsescu nu ar trebui să mai rămână nicio o oră preşedinte. Din punctul meu de vedere, sunt gata să particip oricând la un astfel de demers. Pe de altă parte, aş vrea să trăiesc şi într-o ţară normală în care candidaţii să poată să se prezinte, să vorbească, nu să fie şi în 2014 tema de campanie Traian Băsescu. A existat o temere cum că o astfel de acţiune în campanie ar deturna sensul campaniei. Eu am spus dintotdeauna că ar trebui suspendat, pentru lucruri mult mai grave decât această campanie din cârciumă."
 
Profesorul Ilie Şerbănescu şi-a exprimat scepticismul şi a explicat că nu crede în rivalitatea dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu. 
 
"Mie mi se pare în continuare că domnul Băsescu şi domnul Ponta îşi fac campanie reciproc. Asta au făcut de la semnarea pactului şi asta fac şi în continuare."

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close