Antena 3 CNN Politică Mihăiţă Calimente propune retragerea cetăţeniei române pentru Tokes

Mihăiţă Calimente propune retragerea cetăţeniei române pentru Tokes

Mihăiţă Calimente propune retragerea cetăţeniei române pentru Tokes
de S.T.    |    30 Iul 2013   •   21:06

Preşedintele Comisiei parlamentare de control SIE, Mihăiţă Calimente, a declarat, la Antena 3, că propune retragerea cetăţeniei române pentru Tokes.

"A dovedit-o de atâtea ori că este anti-român, că susţine interesele unui alt stat pe teritoriul României, încât acest lucru i-ar putea fi aplicat de mâine", a spus Calimente, marţi, în cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei".

Europarlamentarul Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, sâmbătă, la Băile Tuşnad, ca împreună cu Guvernul pe care îl conduce să construiască un sistem de cooperare naţională, astfel încât să ofere "protectorat" Transilvaniei, "aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud".
   
El a mai spus că trebuie să fie selectaţi specialişti care să realizeze un drapel al Transilvaniei, pentru că "secuimea are un steag", şi împreună, prin cele două, maghiarimea să meargă mai departe "pe această cale a autonomiei, a autonomiei secuimii", susţinând totodată că Băile Tuşnad, unde se desfăşoară Universitatea de Vară Balvanyos, reprezintă o zonă autonomă a Ţinutului Secuiesc.

Vezi AICI înregistrarea integrală a emisiunii "La Ordinea Zilei cu Dana Grecu". 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close