Antena 3 CNN Politică Dan Mihalache, despre relaţia preşedintelui Klaus Iohannis cu premierul Dacian Cioloş

Dan Mihalache, despre relaţia preşedintelui Klaus Iohannis cu premierul Dacian Cioloş

Dan Mihalache, despre relaţia preşedintelui Klaus Iohannis cu premierul Dacian Cioloş
Sursa foto: Foto: VideoNews
03 Ian 2016   •   20:00

Consilierul prezidenţial Dan Mihalache, creditat ca fiind "mâna dreaptă" a preşedintelui Klaus Iohannis, a fost invitatul special al lui Radu Tudor, în ediţia de săptămâna aceasta a emisiunii Punctul de Întâlnire

 
Întrebat dacă se ia în calcul varianta unui premier politic în persoana lui Dacian Cioloş, Mihalache a explicat că esre prematur să vorbim despre aşa ceva şi că, oricum, Cioloş trebuie să îşi dorească, mai întâi, să se înscrie într-un partid politic. 
 
"În sociologie, cei care se pricep vorbesc despre un efect de raliere în jurul câşţigătorului. Asta s-a întâmplat la începutul anului. Acolo a fost efectul acesta, cum cred că toată lumea a fost cu câştigătorul. După care urmează un versant de coborâre şi depinde unde se opreşte. Eu cred că preşedintele îşi menţine procente ridicate. Discuţia asta despre cât a scăzut mi se pare neprofesionistă. Mai e ceva important. Anume că, într-un fel sau altul, profilul lui Dacian Cioloş este foarte convergent cu profilul lui Klaus Iohannis. Stilul, felul de a fi. Gândiţi-vă că este un anumit tip de convergenţă, care a făcut mai simplu transferul de notorietate. Cât despre intrarea în politică, Cioloş trebuie să îşi dorească acest lucru. Aici depinde şi de proiectele pe care şi le construiesc partidele. Premierul Cioloş a avut, în ciuda speculaţiilor, deplină libertate în alegerea echipei sale. Cel puţin noi, din partea preşedintelui, nu am intervenit, nu am ghidat. Şi preşedintele ne-a şi atras atenţia pe chestiunea aceasta, să stăm într-un soi de reţinere, să ne vedem de treabă."
 
Eu cred că este prematur să vorbim despre aceste lucruri. Guvernul are a gestiona în primul rând treburile curente ale României. De asemenea, cred că anumite proiecte pot fi demarate. Sau redeschiderea discuţii despre regionalizare. Dar tot plecând de la consens între actorii politici. Mie mi s-a părut foarte pozitivă experienţa bugetului de stat. În sensul că oamenii s-au înţeles. Şi nu am avut o nebunie din aceea cu o mie de amendamente de la unii şi o mie de la alţii. A fost o dezbatere încheiată în termeni rezonabili. Şi asta demonstrează că se poate."
 

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close