Antena 3 CNN Politică MILIOANE de euro, în casele de vacanţă ale lui Băsescu

MILIOANE de euro, în casele de vacanţă ale lui Băsescu

MILIOANE de euro, în casele de vacanţă ale lui Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Aug 2014   •   13:40
Milioane de euro pentru confortul lui Băsescu în vila de la Neptun. Un milion şi jumătate de euro a fost investit numai pentru casa de vacanţă de la mare, acolo unde preşedintele Traian Băsescu merge frecvent. 
 
De altfel, investiţiile regiei în vilele de protocol ale demnitarilor se ridică la 3 milioane de euro. 
 
RAAPPS a avut în 2013 venituri de peste 68 de milioane de euro. În acelaşi timp cheltuielile au depăşit 82 de milioane de euro. Practic pierderile totale pentru anul trecut se ridică la 14 milioane de euro, dublu faţă de anul 2012. 
 
Deşi veniturile din exploatarea imobilelor au crescut considerabil, regia a investit în renovarea şi dotarea vilelor de protocol peste 3 milioane de euro la care se adaugă şi cheltuilelile de exploatare. 
 
Cei mai mulţi bani au fost investiţi în complexul de 134 000 de mp de la Neptun, care cuprinde 4 vile şi anexele aferente. Aproape 1 milion şi jumatate de euro a investit regia în complexul unde obişnuieşte să se cazeze preşedintele Traian Băsescu. Acelaşi complex consumă doar pentru căldură şi încălzirea apei din piscină alţi 430 000 de euro anual.
 
Sucursala din Bucureşti a regiei a investit şi ea aproape 1 milion de euro, fiind urmată de sucursala Scroviştea. În vilele de la Sinaia s-au investit aproape 150 000 de euro, în timp ce la Olăneşti, investiţiile au fost sistate după ce guvernul a decis trecerea Palatului din Olăneşti şi a Hotelului Maria în administrarea SRI.
 
Tot anul trecut RAAPPS a vândut 85 de imobile, la care se adaugă alte 14 din anul 2012, dintr-un total de 103 imobile scoase la vânzare. Valoarea activelor vândute se ridică la 12 milioane de euro. Conform datelor preliminare pentru anul 2014, cei de la RAAPPS sunt optimişti şi exclud riscul de insolvabilitate.

×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close