Antena 3 CNN Politică Ministerele au schiţat lista cu agenţiile guvernamentale care vor fi restructurate (VIDEO)

Ministerele au schiţat lista cu agenţiile guvernamentale care vor fi restructurate (VIDEO)

Ministerele au schiţat lista cu agenţiile guvernamentale care vor fi restructurate (VIDEO)
Sursa foto: agentii
03 Aug 2009   •   22:26

Guvernul stabileşte în aceste zile care sunt agenţiile guvernamentale ce vor fi reduse sau comasate. O măsură de criză, spun membrii Executivului, cu toate ca subiectul s-a aflat pe agenda guvernelor din ultimii ani. Unele ministere au pregătit deja listele cu propuneri de reducere a personalului bugetar, altele nu vor sau nu au de unde să tăie. Şi mai este şi o a treia categorie, cea a agenţiilor protejate chiar de Uniunea Europeană.

Ministerul Apărării a anunţat că a redus 20 de posturi de la cabinetul ministrului. Astfel, se pare că s-ar economisi aproximativ 21.000 de lei pe lună din salariile lor. La alte agenţii, ministrul Stănişoară a anunţat că este imposibilă restructurarea.

Ministerul Economiei intenţionează să comaseze activitatea mai multor institute de cercetare, iar la Sănătate, ministrul Bazac i-a prezentat deja premierului lista cu propunerile de restructurare a insituţiilor din subordine. 374 de posturi vor fi desfiinţate şi se va face o economie de aproximativ 10 milioane de lei. Şi la Ministerul Agriculturii, din 33 de agenţii vor rămâne doar 13.

La Ministerul pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii, peste 200 de posturi vor fi reduse. Doar două dintre agenţii îşi vor păstra actualul statut: Agenţia pentru Protecţia Consumatorului şi Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. Şi la ministerul Educaţiei se pregăteşte comasarea agenţiilor din subordine.

Sunt şi instituţii care trebuie să rămână intacte, pentru că ele corespund unora similare ale Uniunii Europene. Este vorba despre Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare sau Oficiul Naţional al Viei şi Vinului.

Numărul total al agenţiilor desfiinţate, comasate şi al angajaţilor care vor intra în şomaj va fi stabilit până jumătatea lunii august, dar ar putea fi anunţat şi miercuri, după şedinţa de guvern.



Antena 3

×
Subiecte în articol: restructurari
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close