Antena 3 CNN Politică Ministerul Muncii propune plata în tichete pentru menajere, bone și grădinari

Ministerul Muncii propune plata în tichete pentru menajere, bone și grădinari

Voucherele pentru bone, menajere, grădinari şi cei care au grijă de animalele de companie, ar putea fi o formă de plată. Este o ideee prin care Ministrul Muncii vrea să elimine munca la gri. Astfel, cei care au astfel de activităţi ar urma să fie plătiţi prin tichete, care să poată fi decontate la ANAF.

Ministerul Muncii propune plata în tichete pentru menajere, bone și grădinari
Sursa foto: Pixabay
de Alex Vlădescu    |    06 Mai 2021   •   17:28

În România există peste 500.000 de persoane care lucrează la domiciliul clientului. Printre ei se numără grădinarii, bonele sau menajerele.

Pentru aceștia, Ministerul Muncii vrea să schimbe legislația și să vină cu un nou tip de contract de muncă, iar plata să fie făcută în mod diferit, cu ajutorul unor bonuri de muncă.

Aceste tichete vor fi disponibile la ANAF, iar clienții le vor putea achiziționa de acolo. Pentru serviciile prestate, le pot da grădinarului.

Pentru statul român, avantajul este că se elimină munca la negru, iar pe de altă parte clientul ar putea avea facilități fiscale precum reduceri de impozite.

Pentru moment, urmează să vedem dacă această măsură va trece de Comisia Europeană. Această idee se regăsește în documentul cu care Guvernul va merge la Bruxelles pentru negocierea PNRR.

×
Subiecte în articol: Ministerul Muncii bone vouchere tichete platã

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close