Antena 3 CNN Politică Ministerul Turismului face plângere penală împotriva lui Orban

Ministerul Turismului face plângere penală împotriva lui Orban

Ministerul Turismului face plângere penală împotriva lui Orban
Sursa foto: ludovic orban
14 Aug 2009   •   08:41

Ministerul Turismului (MT) va face o plângere penală împotriva deputatului PNL Ludovic Orban, preşedintele comisiei de anchetă în cazul Elenei Udrea, pentru calomnie şi abuz în serviciu, în urma declaraţiei acestuia că toate cheltuielile de publicitate încheiate de minister nu au avut bază legală.

"Ministerul Turismului a hotărât să formuleze o plângere penală împotriva deputatului PNL Ludovic Orban, preşedinte al Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului pentru acţiuni de promovare a turismului şi a imaginii României, pentru: săvârşirea infracţiunilor de calomnie, faptă prevăzută de art. 206 Cod Penal, şi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, faptă prevăzută de art. 248 Cod Penal", potrivit Biroului de presă al ministerului.

MT menţionează că, joi, după încheierea audierilor din Comisia parlamentară de anchetă, deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, în calitate de preşedinte al acestei comisii, că "toate cheltuielile de publicitate care au fost încheiate de minister nu au avut bază legală , încălcându-se grav art. 4 din Legea Finanţelor Publice şi toate celelalte articole care reglementează modul în care pot fi cheltuiţi banii publici".

"Această afirmaţie este mincinoasă şi calomnioasă, având în vedere faptul că toate cheltuielile Ministerului Turismului de promovare a turismului românesc , inclusiv cele de publicitate, au avut la bază, aşa cum, de altfel, a explicat Comisiei directorul economic şi administrativ al ministerului, Alina Ioana Dincă, tocmai Legea Finanțelor Publice, coroborată cu HG nr. 314/2009 privind aprobarea Programului anual de marketing şi promovare şi a Programului anual de dezvoltare a produselor turistice", precizează ministerul, citat de Mediafax.

Ministerul Turismului apreciază, de asemenea, că Ludovic Orban, "cu ştiinţă", şi-a îndeplinit "în mod defectuos" atribuţiile de serviciu, prezentând deja o concluzie a Comisiei de anchetă ca fiind însuşită de toți membrii, deşi comisia nu şi-a finalizat activitatea, "încălcând astfel dispozițiile art. 10 din Hotărârea nr. 36/2009 a Camerei Deputaților".

Preşedintele comisiei parlamentare de anchetă în cazul ministrului Elena Udrea, Ludovic Orban (PNL), a declarat, joi, că Ministerul Turismului nu a avut bază legală pentru a efectua cheltuieli pentru activitatea de publicitate.

Ludovic Orban a mai spus că toate deciziile Ministerului Turismului de alocare de resurse financiare către acţiuni de publicitate au fost făcute fără a avea la bază studii de piaţă sau alte studii.

El a arătat că membrii comisiei au rămas cu semne de întrebare şi nelămuriţi în legătură cu legalitatea unor proceduri de achiziţie.

"Toate semnele de întrebare privind legalitatea unor proceduri de achiziţie au rămas nelămurite şi neclarificate", a adăugat preşedintele comsiei parlamentare de anchetă care verifică modul în care au fost cheltuiţi banii la Ministerul Turismului.

Ludovic Orban a fost întrebat care dintre concluziile comisiei parlamentare de anchetă are legătură cu ministrul Turismului, Elena Udrea.

"Toate concluziile pe care le-am tras au legătură cu doamna ministru", a opinat Orban.

Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close