Antena 3 CNN Politică Miniştri PSD, aproape de a fi remaniaţi. Vasile Blaga: "Nici nu se pune problema" (VIDEO)

Miniştri PSD, aproape de a fi remaniaţi. Vasile Blaga: "Nici nu se pune problema" (VIDEO)

Miniştri PSD, aproape de a fi remaniaţi. Vasile Blaga: "Nici nu se pune problema" (VIDEO)
Sursa foto: sedinta guvern
11 Mai 2009   •   08:54

Guvernul a fost aproape de a fi remaniat la numai patru luni de la intrarea în activitate. Cristian Diaconescu şi Ecaterina Andronescu au fost foarte aproape de a fi evacuaţi din guvernul Boc, iar Constantin Niţă a fost avertizat de PDL.
Surse din PSD au declarat pentru Evenimentul Zilei că Mircea Geoană se gândea la scoaterea din guvern a lui Cristian Diaconescu, ministrul de externe, şi a Ecaterinei Andronescu, ministrul educaţiei.
Diaconescu s-ar fi făcut vinovat de o atitudine moale în cazul ?Moldova?, dar şi ?scurgerea? în presă a unui document al diplomaţiei austriece. De altfel, şi colegii de coaliţie ar fi fost nemulţumiţi de colegul lor, iritaţi fiind de declaraţiile prea dure ale lui Diaconescu faţă de omologul său italian, Franco Frattini, în problema românilor din peninsulă.
În ce o priveşte pe Ecaterina Andronescu, Marian Vanghelie a vrut să o schimbe pentru că nu şi-ar fi plătit cotizaţia la partid şi pentru o colaborare prea stânsă şi exclusiv cu secretarul de stat Mihnea Costoiu.
Publicaţie scrie că dacă sindicatele din învăţământ nu renunţau la proteste, ministrul Andronescu şi-ar fi pierdut postul, chiar dacă între timp, ea ajunse să-şi regleze conturile cu Marian Vanghelie.
În plus, ministrul pentru IMM-uri, Constantin Niţă a fost avertizat de PDL pentru că ar fi criticat unele măsuri ale guvernului. În acest sens Vasile Blaga a amintit de ?un ministru PSD căruia premierul i-a atras atenţia că ar fi bine să-şi modereze poziţiile?. ?Dacă nu se simt bine în guvern, să-l părăsească. L-am văzut vineri pe unul dintre ei Niţă a negat însă că ar fi fost certat de Emil Boc.

Luni, politicienii se întrunesc din nou în şedinţe. Prima va fi cea a Coaliţiei, care are loc la Palatul Parlamentului.

Înainte de începerea şedinţei comune a Coaliţiei, ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga, a declarat: "Dorim să avem o colaborare foarte bună în guvern şi în coaliţie. Nici nu se pune problema despre o remaniere guvernamentală".



Imediat după discuţii, liderii PSD se reunesc în şedinţa săptămânală de conducere a partidului.

Discuţiile se vor axa, în principal, pe campania electorală pentru europarlamentare, dar şi pe situaţia internă a partidului, după ce deputatul PSD Mădălin Voicu a fost exclus, săptămâna trecută, din PSD.

Şi liderii democrat-liberalii au şedinţă: la întâlnirea Biroului Permanent Naţional al PD-L vor participa şefii formaţiunii, dar şi lideri din teritoriu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close