Antena 3 CNN Politică Miniştrii desemnaţi, implicaţi în numeroase scandaluri: Emil Boc, acuzat că se hrăneşte din bani publici

Miniştrii desemnaţi, implicaţi în numeroase scandaluri: Emil Boc, acuzat că se hrăneşte din bani publici

Miniştrii desemnaţi, implicaţi în numeroase scandaluri: Emil Boc, acuzat că se hrăneşte din bani publici
22 Dec 2008   •   11:22

Numele actualilor miniştri desemnaţi ai României se leagă de câteva scandaluri, printre care anchete la Direcţia Naţională Anticorupţie, implicări în afaceri dubioase, sau trafic de influenţă.
Premierul desemnat Emil Boc a fost acuzat de liderul PIN Cluj, Lavinia Şandru, că gestionează afaceri ilegale şi că se hrăneşte din bani publici.
Şi vicepremierul semnat Dan Nica a fost acuzat că i-a dat cumnatul său trustul de construcţii al combinatului siderurgic din Galaţi.
În ianuarie 2007, Elena Udrea, ministrul desemnat al Turismului, a stârnit un scandal politic de amploare numit "bileţelul roz". Ea a susţinut că în perioada în care a lucrat la Cotroceni, premierul i-a scris preşedintului să intervină la Parchet în favoarea lui Dinu Patriciu. Preşedintele a recunoscut cu jumătate de gură că există un astfel de bilet.
Elena Udrea şi-a legat numele şi de afacerea controversată a parcărilor Dali.
Lista scandalurilor continuă cu Ionuţ Bazac, de la Sănătate, cercetat de DNA, în 2005, pentru transferuri ilegale de fonduri, în valoare de cinci miliarde de lei.
De numele actualului ministru desemnat al Economiei, Adriean Videanu se leagă mai multe scandaluri. Parcul Bordei şi subiectul bordurilor sunt doar două dintre ele.
Numele lui Constantin Nica, de la IMM-uri, a fost asociat cu scandaluri răsunătoare cu privire la presupusa implicare a sa în relaţii economice cu temuta organizaţie a mafiei italiene Cosa Nostra.
La capitolul scandaluri apare şi Vasile Blaga, ministrul desemnat al Dezvoltării Regionale. Fostul şef al DGA l-a acuzat pe Vasile Blaga că a făcut presuni asupra sa pentru oprirea unor anchete referitoare la dezvoltarea instituţiei.
Şi ministrul Apărării Naţionale, Mihai Stănişoară, a fost acuzat că ar fi intervenit în stoparea unei anchete a Corpului de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Numele ministrului desemnat al Transporturilor, Radu Berceanu, a fost legat de implicarea în mai multe afaceri ilegale, de la rambursări de TVA, datorii către stat şi până la trafic de maşini.
Sursă foto: flickr.com
Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close