Antena 3 CNN Politică Miniştrii, la Cotroceni. Băsescu supărat că ANI a fost practic desfiinţată spre marea veselie a unora (VIDEO)

Miniştrii, la Cotroceni. Băsescu supărat că ANI a fost practic desfiinţată spre marea veselie a unora (VIDEO)

Miniştrii, la Cotroceni. Băsescu supărat că ANI a fost practic desfiinţată spre marea veselie a unora (VIDEO)
Sursa foto: intalnire
20 Apr 2010   •   14:17

Întâlnirea dintre membrii cabinetului Boc şi Traian Băsescu a început la Palatul Cotroceni. Preşedintele şi-a exprimat dorinţa de a se consulta cu miniştrii pe tema ca reducerea cheltuielilor sociale, creşterea nivelului de absorbţie a fondurilor europene sau revizuirea Constituţiei. Pe lângă subiectele anunţate iniţial, preşedintele a spus că mai doreşte să afle punctul de vedere al Guvernului în legătură cu Legea pensiilor şi cu legea ANI.

"Între timp au mai apărut nişte evoluţii şi doresc să vă ştiu punctul de vedere. ANI a fost desfiinţată, ea nu mai are atribuţiuni spre marea veselie a unora, dar spre marele deserviciu făcut României, care reuşise să se recredibilizeze printre altele şi prin funcţionarea ANI" a spus Băsescu.

Un alt subiect fierbinte care ar putea fi atins la discuţiile de la palatul cotroceni este cel al disponibilizărilor din aparatul bugetar, preşedintele Traian Băsescu exprimându-şi recent nemulţumirea faţă de faptul că reducerea personalului din ministere se face într-un ritm prea lent.

"Aşa cum v-am anunţat aş dori să ne consultăm pe câteva chestiuni care ţin de capacitatea noastră de a accelera procesul de ieşire din criză şi de capacitatea României de a nu trăi din împrumuturi. Guvernul şi-a asumat o serie de măsuri curajoase dar şi absolut necesare" a spus Traian Băsescu la începutul întâlnirii.


Premierul Emil Boc îi va prezenta preşedintelui Traian Băsescu un raport cu evoluţia cheltuielilor publice în perioada 2008-2010 şi intenţia Guvernului de a reduce în acest an cheltuielile de personal cu 5% faţă de 2009, în principal prin concedieri în intervalul septembrie-decembrie, în întreaga administraţie.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Boc Traian Băsescu guvern cotroceni
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close