Antena 3 CNN Politică Miniştrii PDL, obligaţi să vină la şedinţele Parlamentului pentru asigurarea majorităţii

Miniştrii PDL, obligaţi să vină la şedinţele Parlamentului pentru asigurarea majorităţii

Miniştrii PDL, obligaţi să vină la şedinţele Parlamentului pentru asigurarea majorităţii
Sursa foto: Camera Deputaþilor
08 Feb 2010   •   17:39

Miniştrii-parlamentari ai PDL vor fi obligaţi ca de acum încolo să participe şi la şedinţele de plen din cele două camere ale legislativului pentru a asigura prin votul lor majoritatea necesară pentru adoptarea legilor agreate de actuala putere. Cum majoritatea fragilă existentă în Parlament face actuala guvernare PDL-UDMR vulnerabilă la orice absenţă a propriilor reprezentanţi parlamentari, Biroul Permanent Naţional al PDL a stabilit, luni, ca toţi miniştrii Cabinetului care sunt şi parlamentari să participe la şedinţele de plen.
Potrivit unor surse democrat-liberale, citate de Mediafax, problema participării miniştrilor la şedinţele de plen din Parlament a fost invocată în contextul în care majoritatea PDL-UDMR-independenţi-minorităţi nu este destul de puternică, existând astfel riscul ca legi importante pentru actualul Guvern să nu fie adoptate.
Pentru a preveni picarea unor astfel de acte normative în legislativ, conducerea PDL a decis ca toţi miniştrii parlamentari să fie prezenţi în Camera Deputaţilor şi Senatul, la şedinţele de plen şi în mod obligatoriu la acele şedinţe în care se dezbat proiecte de lege prioritare pentru Executiv.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: parlament
Parteneri
Salariul minim nu mai crește de la 1 iulie 2024
x close