Antena 3 Politică Miniştrii propuşi de Croitoru află când vor fi audiaţi de comisiile parlamentare

Miniştrii propuşi de Croitoru află când vor fi audiaţi de comisiile parlamentare

26 Oct 2009   •   08:22
Miniştrii propuşi de Croitoru află când vor fi audiaţi de comisiile parlamentare

Miniştrii propuşi de premierul desemnat, Lucian Croitoru, află astăzi când vor fi audiaţi de comisiile parlamentare. Sunt puţine şanse să treacă, pentru că mulţi au făcut parte şi din cabinetul Boc 2, care nu a trecut testul moţiunii de cenzură. Şi cu toate acestea cei de la PDL i-au promis lui Lucian Croitoru că îi vor asigura majoritatea parlamentară.

Conducerile celor două Camere ale Parlamentului se reunesc astăzi pentru a stabili calendarul audierii în comisiile permanente a persoanelor propuse pentru funcţiile de ministru în Cabinetul Croitoru.

Va urma apoi votul de învestitură.

Şansele ca formula propusă de Lucian Croitoru să treacă sunt mici, în condiţiile în care majoritatea parlamentară merge pe mâna lui Klaus Iohannis.

În cazul respingerii cabinetului Croitoru, preşedintele poate face o altă propunere de prim-ministru. Elena Udrea susţine însă că dacă Guvernul nu va trece de votul Parlamentului, nominalizarea unui alt premier ar putea fi făcută doar după alegeri.

Liberalii insistă cu nominalizarea lui Klaus Iohannis, dar nu alături de un guvern de tehnocrati, ci de politicieni.

Antena 3


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close