Antena 3 CNN Politică Miniştrii propuşi în cabinetul Orban sunt oameni cu avere. Politicienii își rontujesc veniturile cu sume mari din bugetul public

Miniştrii propuşi în cabinetul Orban sunt oameni cu avere. Politicienii își rontujesc veniturile cu sume mari din bugetul public

Miniştrii propuşi în cabinetul Orban sunt oameni cu avere. Politicienii își rontujesc veniturile cu sume mari din bugetul public
30 Oct 2019   •   08:16

Miniştrii propuşi în cabinetul Orban sunt oameni cu avere, care îşi rotunjesc veniturile cu sume substanţiale din bugetul public. Veniturile fiecăruia depăşesc, în ultimul an fiscal, o sută de mii de lei din salarii de la stat.

Cheia Ralucăi Turcan spre un trai îmbelşugat pare să fie soţul său, fostul consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu, Valeriu Turcan. Ca deputat, vicepremierul propus a încasat în ultimul an fiscal în jur de 130 de mii de lei. Însă, împreună cu salariul şi dividendele încasate de soţ, venitul anual al familiei depăşeşte 870.000 de lei. Cei doi au în conturi şi depozite de peste 400 de mii de lei şi peste 200 de mii de euro. Iar bijuteriile Ralucăi Turcan valorează 12.000 de euro. 

Nici Cătălin Predoiu, propus pentru Ministerul Justiţiei, nu o duce rău. A câştigat în ultimul an fiscal peste 100 de mii de lei, ca deputat şi mai bine de jumătate de milion de lei din avocatură. Predoiu deţine două maşini de lux, precum şi o colecţie de ceasuri şi opere de artă în valoare de 95.000 de euro. Bogdan Aurescu desemnat să preia Ministerul Afacerilor Externe are peste 100 de mii de euro în conturi. Actual consilier prezidenţial deţine trei apartamete în Bucureşti. Aurescu a încasat de la Administraţia Prezidenţială, de la Universitatea Bucureşti, şi de la SNSPA, peste 330 de mii de lei. 

De departe, cel mai bogat ministru propus este cel de la Dezvoltare, Ion Ştefan. Acesta a câştigat într-un singur an, doar din dividende, 6 milioane de lei. Deţine 5 terenuri agricole şi intravilane care se întind pe 25 de mii de metri pătrați. Are un conac uriaş la Focşani, de 910 metri pătrați, dar şi o casă la Iaşi, de 130 metri pătraţi. A împrumutat o consilieră cu 1,4 milioane de lei, pentru a contribui la campania electorală pentru alegerile europarlamentare a PNL. 

Florin Cîţu, propus pentru a prelua Ministerul Finanţelor, este marele latifundiar al Guvernului Orban. Are un teren agricol de 10.000 de metri pătraţi, 75 de hectare de pădure şi un teren intravilan de 1.250 de metri pătraţi. Senatorul are în contul bancar 350.000 de lei. Anul trecut, Cîţu a realizat venituri totale de peste 400 de mii de lei, din care 300.000 de lei sunt încasări din închirierea unor imoble. 

Adrian Oros desemnat pentru Ministerul Agriculturii, stă cel mai prost cu banii dintre toţi miniştrii propuşi. Veniturile familiei sale pe ultimul an se ridică la aproximativ 300 de mii de lei. Are datorii de 100.000 de euro la o bancă şi a reuşit să economisească doar 5.000 de euro. 
Toate averile miniştrilor propuşi, le descoperiţi în detaliu, în ediţia de astăzi a cotidianului jurnalul. 

×
Subiecte în articol: ministrii Orban cabinet venituri avere
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close