Antena 3 CNN Politică Convorbire între ministrul de Externe Bogdan Aurescu și secretarul de stat al SUA Antony Blinken

Convorbire între ministrul de Externe Bogdan Aurescu și secretarul de stat al SUA Antony Blinken

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, au avut luni o convorbire telefonică despre războiul din Ucraina, NATO și parteneriatul strategic România-SUA.

Convorbire între ministrul de Externe Bogdan Aurescu și secretarul de stat al SUA Antony Blinken
Sursa foto: mae.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Apr 2022   •   19:46

MAE anunță că ministrul Bogdan Aurescu a avut luni, o convorbire telefonică cu secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, pentru a discuta despre consecințele agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei și eforturile aliate de a gestiona și a răspunde adecvat acestora, despre modalitățile concrete de a oferi sprijin Ucrainei, precum și despre o serie de aspecte de cooperare bilaterală din cadrul Parteneriatului Strategic România-Statele Unite.

Discuția a avut loc în continuarea coordonării strânse dintre România și Statele Unite pe teme strategice, la toate nivelurile, în actualul context de securitate.

"Ministrul Bogdan Aurescu a prezentat evaluările părții române privind evoluțiile de securitate pe Flancul Estic al NATO și la Marea Neagră, precum și acțiunile complexe întreprinse de autoritățile din țara noastră în sprijinul Ucrainei, la nivel politic, logistic și umanitar, inclusiv prin intermediul hub-ului umanitar de la Suceava.

Secretarul de stat Antony Blinken a adresat ministrului Aurescu mulțumirile deosebite ale SUA pentru rolul regional asumat de țara noastră și pentru toate măsurile luate de România pentru gestionarea actualei crize, pentru susținerea multidimensională oferită Ucrainei și altor parteneri vulnerabili din regiune, inclusiv Republicii Moldova", a anunțat MAE.

Șeful diplomației române a adresat mulțumiri pentru decizia SUA de a-și crește prezența militară pe teritoriul țării noastre și a evidențiat necesitatea consolidării, în continuare, a unei prezențe americane și aliate cât mai robuste în România și pe întreg Flancul Estic, în special la Marea Neagră. Oficialul american a oferit asigurări că SUA sunt pe deplin angajate în protejarea teritoriilor României și ale tuturor aliaților, în special a acelor țări care se află în prima linie, așa cum este România.

La final, ministrul Bogdan Aurescu a reiterat invitația adresată secretarului de stat Antony Blinken de a vizita România.

×
Subiecte în articol: Bogdan Aurescu Antony Blinken
Parteneri
Data la care intră banii pe voucherele de alimente! Anunțul momentului
x close