Antena 3 Politică Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, dator cu o sumă uriaşă la banca la care a fost economist-şef

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, dator cu o sumă uriaşă la banca la care a fost economist-şef

de Georgiana Adam    |    24 Noi 2020   •   13:02
Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, dator cu o sumă uriaşă la banca la care a fost economist-şef
Sursa foto: Hepta

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, este dator cu o sumă uriaşă chiar la banca la care a fost economist-şef, potrivit ultimei sale declaraţii de avere pe care a depus-o în luna octombrie în calitate de candidat la Senat.

Curios este faptul că datoria sub forma unui credit contractat în anul 2007 nu are un termen scadent, iar potrivit supervizor.ro, acest lucru înseamnă că ministrul de Finanţe nu a plătit nimic din datorie.

În total, Florin Cîţu are de plătit către ING Bank, bancă la care a fost economist-şef, suma totală de 303.000 de euro, citează şi bugetul.ro.

Potrivit aceleiaşi declaraţii de avere, ministrul de Finanţe este proprietar pe jumătate dintr-un teren agricol din satul Tulei, comuna Goleşti (Vâlcea), dar şi pe jumătate dintr-o pădure de 75 de hectare în comuna Voineasa din Vâlcea.

De asemenea, Florin Cîţu deţine un apartament de 130 de metri pătraţi în Bucureşti şi jumătate dintr-o casă cu aceeaşi suprafaţă în satul Tulei, comuna Goleşti.

Ministrul Cîţu nu deţine nicio maşină, dar nici bijuterii sau obiecte de artă a căror valoare depăşeşte 5.000 de euro.

Totuşi, ministrul are 492.000 de lei într-un cont deschis la o bancă, dar şi de recuperat 30.600 de euro după ce a împrumutat un prieten.

În ultimul an, Florin Cîţu a încasat 122.259 de lei de la Senatul României şi 24.944 de lei de la Ministerul Finanţelor. De asemenea, a încasat 147.697 de lei după ce a vândut "masă lemnoasă" din pădurea pe care o deţine în comuna Voineasa din Vâlcea.

Declaraţia de avere a ministrului Florin Cîţu poate fi accesată AICI.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close