Antena 3 CNN Politică Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, dator cu o sumă uriaşă la banca la care a fost economist-şef

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, dator cu o sumă uriaşă la banca la care a fost economist-şef

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, este dator cu o sumă uriaşă chiar la banca la care a fost economist-şef, potrivit ultimei sale declaraţii de avere pe care a depus-o în luna octombrie în calitate de candidat la Senat.

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, dator cu o sumă uriaşă la banca la care a fost economist-şef
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    24 Noi 2020   •   13:02

Curios este faptul că datoria sub forma unui credit contractat în anul 2007 nu are un termen scadent, iar potrivit supervizor.ro, acest lucru înseamnă că ministrul de Finanţe nu a plătit nimic din datorie.

În total, Florin Cîţu are de plătit către ING Bank, bancă la care a fost economist-şef, suma totală de 303.000 de euro, citează şi bugetul.ro.

Potrivit aceleiaşi declaraţii de avere, ministrul de Finanţe este proprietar pe jumătate dintr-un teren agricol din satul Tulei, comuna Goleşti (Vâlcea), dar şi pe jumătate dintr-o pădure de 75 de hectare în comuna Voineasa din Vâlcea.

De asemenea, Florin Cîţu deţine un apartament de 130 de metri pătraţi în Bucureşti şi jumătate dintr-o casă cu aceeaşi suprafaţă în satul Tulei, comuna Goleşti.

Ministrul Cîţu nu deţine nicio maşină, dar nici bijuterii sau obiecte de artă a căror valoare depăşeşte 5.000 de euro.

Totuşi, ministrul are 492.000 de lei într-un cont deschis la o bancă, dar şi de recuperat 30.600 de euro după ce a împrumutat un prieten.

În ultimul an, Florin Cîţu a încasat 122.259 de lei de la Senatul României şi 24.944 de lei de la Ministerul Finanţelor. De asemenea, a încasat 147.697 de lei după ce a vândut "masă lemnoasă" din pădurea pe care o deţine în comuna Voineasa din Vâlcea.

Declaraţia de avere a ministrului Florin Cîţu poate fi accesată AICI.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close