Antena 3 CNN Politică Ce spune ministrul Finanțelor despre impozitarea veniturilor bisericilor: ”E vorba de a ne încadra în obiectivul din PNRR”

Ce spune ministrul Finanțelor despre impozitarea veniturilor bisericilor: ”E vorba de a ne încadra în obiectivul din PNRR”

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat, într-un interviu exclusiv acordat Antena 3, că nu exclude posibilitatea impozitării veniturilor bisericilor.

Ce spune ministrul Finanțelor despre impozitarea veniturilor bisericilor: ”E vorba de a ne încadra în obiectivul din PNRR”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    Gina Vacariu    |    12 Feb 2022   •   22:55

Ministrul Finanțelor susține că, în acest moment, toate variantele sunt în analiză, ba mai mult, impozitarea ar fi asumată chiar prin PNRR.

De partea cealaltă, Florin Cîțu, fost premier și fost ministru al Finanțelor Publice, nu este de acord cu suprataxarea, pe care a comparat-o cu ”măsuri din vremea comunismului”.

Gina Vacariu: Cum vedeți, domnule ministru, impozitarea veniturilor bisericii?

Adrian Câciu: Nu vreau să comentez în momentul ăsta. Haideți să vedem cu ce analiză să abordăm toate situațiile. Nu dau un răspuns în momentul acesta, pentru că trebuie să ne uităm în primul rând să vedem fiecare sector cum este, în primul rând, statuat de către legi.

Gina Vacariu: Dar excludeți să vă uitați și în această zonă?

Adrian Câciu: Nu am spus că exclud, nu am spus nimic. Am spus că ne uităm peste tot, dar nu doar de a găsi taxe, nu de a aduce bani. E vorba de a ne încadra în obiectivul din PNRR și de a face această reformă fiscală, ajustările care sunt necesare, mai ales cu economia informală.

×
Subiecte în articol: ministrul finantelor Adrian Câciu
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close