Antena 3 Politică Ministrul Muncii: "În țara în care toți ne credem deștepți, avem niște probleme pe care ținem sub preș de mult timp"

Ministrul Muncii: "În țara în care toți ne credem deștepți, avem niște probleme pe care ținem sub preș de mult timp"

de G.S.    |    12 Oct 2016   •   09:24
Ministrul Muncii: "În țara în care toți ne credem deștepți, avem niște probleme pe care ținem sub preș de mult timp"
Sursa foto: Foto: Facebook / Dragos Pislaru

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a explicat, marți seară, într-o emisiune televizată, că există probleme pe care România "le ascunde sub preș":

„În țara în care cu toții ne credem deștepți și știm că de fapt n-are sens să ne implicăm pentru că oricum nu merită și pe cei care se implică îi arătăm cu degetul și zicem „ce fraieri sunt că se implică”, în această țară noi avem niște probleme pe care le ținem sub preș de foarte multă vreme și considerăm că țara asta eventual este reprezentata de câteva mici comunități …Sunt câteva orașe care au o dinamică care, foarte important, e izvorâtă de jos în sus, nu numai de sus în jos, de undeva de la un stat asistențial. România niciodată nu va fi un stat asistențial. Nu ne permitem să fim un stat asistențial..Trebuie să avem o plasă de siguranță, firește…Dar ce e mai important ca și concept de dezvoltare economică, legat de forța de muncă, de sistemul de pensii, de sistemul de asistență socială este să înțelegem că trebuie să prevenim abandonul, vulnerabilizarea categoriilor și nu să le constatăm și să reacționăm la ele. Trebuie să venim cu servicii prin care putem să îi ajutăm și aceste lucruri schimbă paradigma de la pasiv la activ”, a spus Pîslaru, într-o emisiune la Digi24.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close