Antena 3 CNN Politică Ministrul Afacerilor Externe a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA în România

Ministrul Afacerilor Externe a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA în România

Ministrul Afacerilor Externe a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA în România
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
28 Ian 2012   •   11:38
Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a avut vineri seară o întrevedere cu Mark Gitenstein, ambasadorul SUA în România. În cadrul discuţiei a fost accentuată necesitatea accentuării schimburilor economice dar şi stimularea interesului investitorilor americani pentru piaţa românească, conform unui comunicat de presă al MAE.

Cu acest prilej, ambii oficiali au lăudat nivelul excelent al cooperării bilaterale româno-americane în toate domeniile circumscrise Parteneriatului Stratgic, relansat anul trecut prin Declaraţia Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI.

„Cei doi oficiali au salutat intrarea în vigoare a Acordului bilateral privind problematica apărării antirachetă, la 23 decembrie 2011, aflat în prezent în stadiul implementării prevederilor sale”, se arată în comunicat.

„Întâlnirea a prilejuit un schimb de opinii de subiecte de interes comun de pe agenda globală şi de securitate, fiind subliniată convergenţa de opinii împărtăşite de cele două state la nivel internaţional şi multilateral. În cadrul discuţiilor, cei doi interlocutori au subliniat în mod deosebit necesitatea impulsionării schimburilor economice şi stimulării interesului investitorilor americani pentru piaţa românească”, conform aceleiaşi surse.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close