Antena 3 CNN Politică Bogdan Aurescu, consultări politice bilaterale cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken

Bogdan Aurescu, consultări politice bilaterale cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va avea, marţi, consultări politice cu secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken, la sediul Ministerului Afacerilor Externe.

Bogdan Aurescu, consultări politice bilaterale cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken
Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe/ Facebook
de Silvia Preda    |    27 Noi 2022   •   10:16

"Consultările dintre ministrul Bogdan Aurescu şi secretatul de stat Antony Blinken vor marca aniversarea Parteneriatului Strategic România-SUA, care reprezintă un pilon esenţial al politicii externe şi de securitate a României şi a cărui aprofundare, pe toate dimensiunile sale, reprezintă un obiectiv al ambelor părţi", a transmis, duminică, Ministerul de Externe, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că vizita va oferi ocazia "reconfirmării angajamentului bilateral solid pentru întărirea cooperării în promovarea proiectelor de interes în domeniile politic, securitar, militar, economic, energetic".  

"Astfel, în cadrul discuţiilor, ministrul Aurescu şi secretarul de stat Blinken vor trece în revistă stadiul cooperării bilaterale în domeniile de interes, inclusiv în baza priorităţilor stabilite cu ocazia vizitei ministrului Aurescu la Washington, în luna noiembrie 2021, precum creşterea prezenţei militare a SUA în România, consolidarea posturii NATO în regiunea Mării Negre, procesul de aderare a României la OCDE şi avansarea proiectelor comune din domeniul nuclear civil.  Ministrul Bogdan Aurescu va reitera, totodată, interesul României, ca Partener Strategic al SUA, pentru înregistrarea de progrese concrete în ce priveşte accederea ţării noastre în programul Visa Waiver", a mai transmis MAE.  

Potrivit oficialilor ministerului, vizita va reprezenta un bun prilej pentru reafirmarea ataşamentului comun faţă de promovarea şi consolidarea relaţiei transatlantice şi a rezilienţei democratice. 

"De asemenea, vor fi abordate evoluţiile recente în materie de securitate, cu accent asupra regiunii Mării Negre şi securităţii pe Flancul Estic al NATO, ca urmare a agresiunii militare ruse în Ucraina, şi eforturile comunităţii transatlantice de a gestiona impactul acesteia asupra securităţii regionale şi a stabilităţii globale", se mai arată în documentul citat.  
 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close