Antena 3 CNN Politică România cere consolidarea prezenţei NATO în regiunea Mării Negre | Anunţul ministrului Apărării

România cere consolidarea prezenţei NATO în regiunea Mării Negre | Anunţul ministrului Apărării

Ministrului Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a reamintit rolul strategic al Mării Negre și necesitatea întăririi securității, în condițiile în care o parte importantă a flotei lui Vladimir Putin este în Crimeea.

de Claudia Popovici    |    04 Apr 2023   •   16:52

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a acordat un interviu Centrului de Analiză a Politicii Europene (CEPA), la Washington DC, în contextul vizitei oficiale pe care o desfășoară în Statele Unite ale Americii (SUA).

În cadrul interviului, Angel Tîlvăr a subliniat că unul dintre obiectivele vizitei în SUA este de a oferi argumente și de a obține sprijin în a defini Marea Neagră ca un punct de interes pentru Alianță.

În acest context, ministrul a reamintit rolul strategic al Mării Negre și necesitatea întăririi securității, în condițiile în care o parte importantă a flotei lui Vladimir Putin este în Crimeea.

"Marea Neagră a câștigat în relevanță şi se profilează ca una din cele mai provocatoare zone din perspectiva agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, dar nu numai.

Deci suntem interesați ca români să ne profilăm ca unul dintre scopurile, unul din obiectivele vizitei noastre aici la Washington a fost să aduce argumente pentru a obține sprijin pentru a avea Marea Neagră ca o problemă importantă de interes pentru Alianță.

Din această perspectivă, cred că argumentele pentru a avea la Marea Neagră  la un asemenea nivel de atenţie este uşor de anticipat.

Vorbim despre faptul că flota rusă, o parte importantă a flotei ruseşti, este în Crimeea", a spus ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr. 

 

 

 

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close