Antena 3 CNN Politică Ministrul Apărării dezvăluie cum a aflat de drona care a căzut în Bistrița-Năsăud: "M-am gândit că este o glumă a unui club de aeromodele"

Ministrul Apărării dezvăluie cum a aflat de drona care a căzut în Bistrița-Năsăud: "M-am gândit că este o glumă a unui club de aeromodele"

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a dezvăluit cum a aflat de drona care a căzut în Bistrița-Năsăud. Conform acestuia, drona are „un metru și ceva avengură” și este o dronă de cercetare-informații.

Ministrul Apărării dezvăluie cum a aflat de drona care a căzut în Bistrița-Năsăud: "M-am gândit că este o glumă a unui club de aeromodele"
Sursa foto: hepta
de Claudia Popovici    |    14 Mar 2022   •   22:17

„La început eu am crezut, fiind din Bistrița, drona a căzut aproape de locul unde m-am născut eu, la câteva localități distanță, m-am gândit că este o glumă a unui club de aeromodele din zona Bistriței.

Nu era o glumă totuși, pe mine m-a anunțat un sătean pe care mă cunoștea, m-a anunțat direct, atunci când s-a întâmplat”, a spus luni seara Vasile Dîncu

Conform acestuia, drona are „un metru și ceva anvergură” și este o dronă de cercetare-informații.

„A căzut acolo în niște răchițele și a fost adusă de copii în sat, nu era periculoasă. Este de fabricație sovietică, n-a fost folosită și nu există în dotarea armatelor în acest moment.

Este o dronă, ca și cea care a ajuns la Zagreb, dar era scoasă din uz după 1989”, a precizat ministrul Apărării, Vasile Dîncu la la Digi24, citat de Mediafax.

El spune că cel mai probabil drona venea din Ucraina.

„Noi am intrat în legătură și cu reprezentanții Ucrainei, am vorbit despre această dronă, încearcă și ei să obțină informații să vadă de unde a plecat și să identifice locul.

Este clar că este o dronă care venea de pe teritoriul lor pentru că nu are o autonomie de zbor foarte mare”, a mai spus Vasile Dîncu.

Potrivit acestuia, o comisie a studiat luni drona, care se află la IPJ Bistrița-Năsăud, și va prezenta concluziile tehnice.

Polițiștii din Bistrița-Năsăud au anunțat duminică seara că au fost sesizați de un bărbat din comuna Dumitra cu privire la faptul că a găsit un aparat de zbor de mici dimensiuni, fără pilot, tip aeromodel în apropierea locuinței.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close