Antena 3 CNN Politică Ministrul Apărării: Miercuri semnăm contractul pentru sistemele Patriot. Este un semnal de descurajare a Rusiei

Ministrul Apărării: Miercuri semnăm contractul pentru sistemele Patriot. Este un semnal de descurajare a Rusiei

Ministrul Apărării: Miercuri semnăm contractul pentru sistemele Patriot. Este un semnal de descurajare a Rusiei
25 Noi 2017   •   15:29

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, sâmbătă, la Arad, că miercuri va fi semnat contractul de achiziţie de la Guvernul SUA a sistemelor de rachete Patriot.

„Săptămâna trecută am obţinut aprobarea Parlamentului pentru achiziţionarea primului sistem de rachete Patriot, iar miercuri urmează să semnăm scrisoarea de acceptare, practic contractul prin care Guvernul Statelor Unite vinde către Guvernul României cele şapte sisteme, care sunt atât pentru forţele aeriene, cât şi pentru forţele terestre. Anul acesta vom achita primul sistem (…) În a doua jumătate a anului 2019 primul sistem va fi în ţară, urmând a fi perfect operaţional în prima jumătate a lui 2020”, a declarat la Arad minstrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, potrivit news.ro.

„Desigur, provocările din partea Rusiei s-au înteţit după anexarea ilegală a Crimeei, suntem preocupaţi de lucrul acesta, dar evident, ca ţară membră NATO şi partener strategic al SUA, nu putem decât să ne îndeplinim obligaţiile asumate”, a spus Fifor.

×
Subiecte în articol: Mihai Fifor Rusia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close