Antena 3 CNN Politică Ministrul Apărării: România va cheltui 40 de milioane lei pentru baza de la Deveselu până la operaţionalizarea ei

Ministrul Apărării: România va cheltui 40 de milioane lei pentru baza de la Deveselu până la operaţionalizarea ei

Ministrul Apărării: România va cheltui 40 de milioane lei pentru baza de la Deveselu până la operaţionalizarea ei
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    28 Oct 2013   •   17:39
Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat luni la Deveselu că valoarea cheltuielilor pe care le va derula partea română pentru baza militară până la operaţionalizarea acesteia se ridică la aproximativ 40 de milioane lei, din care în cursul acestui an au fost cheltuite aproximativ 5 milioane de lei, dar urmează să se mai facă şi alte cheltuieli.
 
Ministrul a adăugat că de la bugetul naţional au mai fost cheltuiţi anul acesta aproximativ 10 milioane lei în comuna Deveselu pentru lucrările de utilităţi, respectiv introducerea sistemelor de apă, canalizare, modernizarea drumului care face legătura între unitatea militară şi drumul naţional.
 
"Suma prevăzută în acordul iniţial: 40 de milioane de lei. Anul acesta am mai executat lucrări de 5 milioane de lei, sigur că dacă licitaţia privind iluminatul perimetral necesar se va finaliza, vom mai cheltui încă nişte bani. Pentru acest an avem prevăzut un buget de 8 milioane de lei pentru baza de la Deveselu. E preconizată o valoare de 40 de milioane de lei pe tot parcursul derulării acestui program până în 2015, la operaţionalizarea sistemului antirachetă de la Deveselu, care aşa cum ştim va fi un sistem integrat împotriva rachetelor balistice", a declarat Duşa, potrivit Agerpres.
 
Acesta a menţionat că la Deveselu Ministerul Apărării va angaja şși alte lucrări care vor privi în general reamenajarea spaţiilor în care vor locui militarii români. Mircea Duşa a completat spunând că apreciază colaborarea cu autorităţile locale, cu Primăria Deveselu, Consiliul Judeţean Olt şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
 
"Numai în această parte am alocat peste 10 milioane de lei în vederea finalizării lucrărilor la staţia de epurare, sistemul de alimentare cu apă şi cel de canalizare, drumul care leagă unitatea militară de drumul naţional", a mai spus Duşa.
 
Duşa a apreciat colaborarea cu partenerii americani şi a menţionat că au fost stabilite termene şi responsabilităţi astfel încât lucrările să se desfăşoare în graficul stabilit.

"Anul acesta am avut în vedere, am convins Parlamentul, dar în primul rând am avut înţelegere la primul-ministru să alocăm o sumă de bani pentru ca lucrările pe care le avem de realizat în acest an să le realizăm aşa cum au fost stabilite. Pentru anul viitor la finalizarea bugetului vom avea în vedere să cuprindem banii necesari pentru lucrările părţii române", a mai declarat Duşa.
 
Citiţi şi Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a asigurat că de pe baza de la Deveselu nu se va trage niciodată vreo rachetă
 

×
Subiecte în articol: Deveselu scut antiracheta Mircea Dusa
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close