Antena 3 CNN Politică Ministrul Berceanu s-ar putea alege cu o comisie parlamentară de anchetă

Ministrul Berceanu s-ar putea alege cu o comisie parlamentară de anchetă

Ministrul Berceanu s-ar putea alege cu o comisie parlamentară de anchetă
Sursa foto: radu berceanu
30 Iul 2009   •   08:15

Moda comisiilor parlamentare ar putea ajunge şi la alt ministru al Partidului Democrat Liberal. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, este pasibil să apară în faţa unei comisii după modelul lansat deja de Ridzi, Udrea sau Nemirschi.
Anchetarea ar fi declanşată de PSD, în colaborare cu PNL, scrie Evenimentul Zilei.. Motivul ar fi faptul că o firmă a ministrului transporturilor este principalul furnizor de elemente din fibră de sticlă pentru trenurile de metrou şi automotoarele CFR, astfel obţinând bani tocmai de la ministerul pe care îl conduce, după cum arăta Săptămâna Financiară.

Astfel, AVI SRL, al cărei patron este Radu Berceanu, are contracte cu firmele Bombardier, Alstom şi Siemens, cărora le livrează elemente din fibră de sticlă. Mai precis este producător de scaune, plafoane de interior, măşti frontale şi alte componente cu care se ?tunează? ramele de tren sau de metrou din România. La rândul lor, societăţile Bombardier, Alstom şi Siemens - prin societatea Astra Vagoane Călători - au contracte importante cu Metrorex şi SNTCF ?CFR Călători?, societăţi aflate în subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.
Valoarea însumată a contractelor derulate în ultimii şapte ani de firmele cu care lucrează compania ministrului Radu Berceanu a fost de 748.359.319 euro. Dintre acestea, 187.684.319 euro au mers la Bombardier, 239.750.000 euro la Alstom şi 320.925.000 euro la asocierea Siemens-Astra.

Liberalii sunt dispuşi să sprijine desfăşurarea anchetei şi este posibil să primească, în schimb, sprijinul PSD pentru verificarea ministrului apărării, Mihai Stănişoară.
Antena3.ro

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close