Antena 3 Politică Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, mesaj pentru industria creativă: "Nu sunteţi invizibili. Aveți tot respectul și toată susținerea posibilă"

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, mesaj pentru industria creativă: "Nu sunteţi invizibili. Aveți tot respectul și toată susținerea posibilă"

de Claudia Popovici    |    17 Ian 2022   •   16:32
Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, mesaj pentru industria creativă: "Nu sunteţi invizibili. Aveți tot respectul și toată susținerea posibilă"
Sursa foto: Hepta

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a transmis un mesaj pentru industria creativă pe care o sigură de tot respectul şi susținerea ministerului pe care îl conduce.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu îi asigură pe partenerii din industria creativă că nu sunt invizibili şi este oricând disponibil pentru ale  asculta și a le prelua ideile ce pot fi implementate în acest domeniu.

"Stimați parteneri din industria creativă,

Am primit mesajele Dvs., v-am urmărit protestul, tot ceea ce semnalați este corect, este grav și trebuie tratat cu prioritate.

Sunteți participanți, prin vocație, la diversitatea formelor de expresie artistică și pentru asta aveți tot respectul și toată susținerea posibilă din partea Ministerului Culturii. Au fost doi ani grei, ani în care nu ați beneficiat întotdeauna de dialogul dorit sau de sprijinul așteptat", scrie Lucian Romașcanu pe pagina sa de socializare.

 „Aveți tot respectul și toată susținerea posibilă"

Apoi ministrul trece în revistă obiectivele din planul de guvernare care au fost realizate.

La final de noiembrie a început cel de al 31-lea (!) mandat al unui ministru al culturii, cu tot ce înseamnă acest lucru. Am promis în programul de guvernare și, în luna care a trecut, am reușit următoarele:

- un buget cu 45% mai mare decât în 2021, 0.1% din PIB, buget care creează premize pentru fonduri alocate programelor prioritare, programelor ACCES și de urgență, în mare majoritate destinate sectorului independent.

- obținerea deschiderii, în condiții pe care le decid, subliniez, alte instituții nu MC, a 50% din capacitate și a accesului spectatorilor și cu test nu numai cu vaccin sau trecere prin boală (față de 30%); dialogul cu INSP, CNSU, MS continuă pentru găsi soluții optime pentru cultură

- pregătirea unui buget de 148 milioane RON pentru debutul schemei de ajutor cel târziu în martie (2021 - 0 lei)

- amendarea OUG 118 (sau lege nouă) pentru cuprinderea instituțiilor de cultură între cele care beneficiază de compensarea prețului la energie

- continuarea ajutorului de șomaj care include și compensarea celor care au avut venituri din drepturi de autor

- amendarea formei legii 8 astfel încât drepturile creatorilor să rămână la dispoziția lor (așteptăm și alte amendamente în urma discuției cu OGC-urile din data de 11.01)

- alocarea a 2 milioane RON pentru achiziția de artă contemporană

- alocarea a 1 milion RON pentru achiziția de carte

Mai sunt și altele, făcute sau planificate, voi reveni periodic aici. Acestea sunt câteva dintre măsurile luate care sper că arată că #nusuntețiinvizibili și sunt oricând disponibil pentru a vă asculta și a vă prelua ideile ce pot fi implementate", a mai precizat Lucian Romașcanu, Ministrul Culturii.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close