Antena 3 CNN Politică Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu: "Este datoria noastră, a tuturor, să ispitim copiii spre lectură"

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu: "Este datoria noastră, a tuturor, să ispitim copiii spre lectură"

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a participat, marţi, 15 februarie, la o serie de evenimente dedicate Zilei Naționale a Lecturii, care au avut loc atât în capitală, cât și în țară.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu: "Este datoria noastră, a tuturor, să ispitim copiii spre lectură"
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Feb 2022   •   22:04

"Este o zi extrem de importantă pe care trebuie să o privim aşa cum, probabil, a avut-o în minte cel care a iniţiat-o. Este asemeni unei zile de naştere: trăim în toate celelalte zile, dar într-una din zile sărbătorim! Și mai trebuie să spunem adevărului pe nume. Lectura este o activitate pe cale de dispariţie, din păcate, pentru că intră în competiţie, în aceste timpuri, cu un imens flux de informaţii promovat de canale și platforme de comunicare. În consecință, dacă vrem ca această minunată activitate a minţii şi a sufletului să își continue onoranta misiune, va trebui să fim exemple ca părinţi, să fim exemple ca profesori.

Mama mea a fost profesoară de limba română şi i-a ispitit pe elevi. Este datoria noastră, a tuturor, să ispitim copiii spre lectură, singurul mod prin care vom izbuti să-i facem să citească", a afirmat ministrul Culturii prezent la evenimentul organizat de Biblioteca Centrală Universitară „Carol I", din București.

Lucian Romașcanu s-a întâlnit marţi şi cu elevii Școlii Gimnaziale „George Emil Palade” din Buzău, ai Colegiului Național „B.P. Hașdeu” și cu copiii de la Grădinița „Alexandru Marghiloman” din Buzău.

Ministrul Culturii a încheiat ziua prin participarea, la Târgoviște, la inaugurarea primei biblioteci pentru copii din cadrul Bibliotecii Județene „I.H. Rădulescu” Dâmbovița.

×
Parteneri
Cele cinci locuri din lume unde oamenii pot trăi 100 de ani
x close