Antena 3 CNN Politică Lucian Romaşcanu: "Astăzi celebrăm una din zilele importante ale istoriei României"

Lucian Romaşcanu: "Astăzi celebrăm una din zilele importante ale istoriei României"

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, declară că Ziua Tratatului de la Trianon, care este celebrată duminică, reprezintă una dintre cele mai importante pentru istoria României.

Lucian Romaşcanu: "Astăzi celebrăm una din zilele importante ale istoriei României"
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Silvia Preda    |    04 Iun 2023   •   14:01

"Astăzi celebrăm una din zilele importante ale istoriei României, ziua când, prin tratatul semnat la palatul Marele Trianon de la Versailles, românii au obținut recunoașterea internațională a granițelor pentru care au luptat cu eroism in Marele Război. 

România Mare a strâns, pentru prima dată, marea majoritate a românilor între granițele aceluiași stat, iar un cuvânt de recunoștință trebuie rostit și pentru Emmanuel de Martonne, geograful francez care a ajutat la trasarea noilor frontiere în conformitate cu realitatea etnică. 

Îl felicit pe colegul și prietenul meu, senatorul Titus Corlățean pentru efortul său, împreună cu parlamentarii Partidul Social Democrat, de a avea astăzi Ziua Tratatului de la Trianon consfințită prin legea 256 din 2020. 

Este important de spus că sărbătoarea de astăzi este doar pentru români și istoria noastră și deloc împotriva cuiva. Este încă un prilej binecuvântat de a ne ura La Mulți Ani, România!", a afirmat ministrul Culturii, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

 

 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close