Antena 3 CNN Politică Ministrul de Externe, comentariu la reacțiile internaționale privind Ordonanța de Urgență

Ministrul de Externe, comentariu la reacțiile internaționale privind Ordonanța de Urgență

Ministrul de Externe, comentariu la reacțiile internaționale privind Ordonanța de Urgență
Sursa foto: Foto: Facebook
03 Feb 2017   •   14:36

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat vineri că autorităţile române trebuie să fie mai active în comunicarea conţinutului ordonanţei de urgenţă ce aduce modificări la Codul penal şi Codul de procedură penală. 

"Trebuie să fim mult mai activi în ceea ce priveşte comunicarea publică şi să explicăm de fapt ce conţine ordonanţa respectivă sau proiectele de lege. (...) Dacă vom fi în măsură să facem acest lucru, eu cred că lucrurile vor intra în normal, până la urmă. În rest, nu am alte comentarii", a spus Meleşcanu, la solicitarea de a comenta reacţiile internaţionale la OUG emisă de Guvern pe 31 ianuarie. 

El a afirmat că textele de lege trebuie citite "dincolo de reflectările prin presă". 

"Cineva trebuie să citească textele, dincolo de reflectările prin presă. (...) Oamenii care lucrează într-o ambasadă culeg informaţii fie prin contacte personale, fie prin media, fie prin alte mijloace care sunt mai puţin ortodoxe. Şi se iau decizii pe aceste cunoştinţe ale lor", a spus ministrul. 

Teodor Meleşcanu a participat vineri la şedinţa comisiilor reunite de specialitate din Parlament, ce a avut ca scop avizarea bugetului Ministerului de Externe. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close