Antena 3 CNN Politică Ministrul de Finanţe a ŞTERS de pe site-ul instituţiei ameninţarea GERULUI ARCTIC. Daniel Chiţoiu: "Era o prostie scrisă acolo"

Ministrul de Finanţe a ŞTERS de pe site-ul instituţiei ameninţarea GERULUI ARCTIC. Daniel Chiţoiu: "Era o prostie scrisă acolo"

Ministrul de Finanţe a ŞTERS de pe site-ul instituţiei ameninţarea GERULUI ARCTIC. Daniel Chiţoiu: "Era o prostie scrisă acolo"
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    12 Noi 2013   •   19:50

Ministrul Finanţelor, vicepremierul Daniel Chiţoiu, a declarat, marţi, că  proiectul de ordonanţă în care se făcea referire la gerul neobişnuit prognozat pentru această iarnă a fost realizat de "departamentul de buget" şi a fost scos de pe site pentru că "era o prostie scrisă acolo", potrivit Mediafax.

 Întrebat cine a făcut proiectul de ordonanţă în care se justifica transferul unor sume către autorităţile locale prin faptul că este aşteptat un ger neobişnuit pentru această iarnă, Chiţoiu a răspuns: "Departamentul de buget".

Ulterior, el a fost întrebat de ce a fost scos proiectul de pe site-ul ministerului. "Pentru că aia era o prostie (...) Da, era o prostie scrisă acolo", a precizat ministrul.

De asemenea, el a precizat că în primă instanţă nu a ştiut de faptul că proiectul a fost postat pe site-ul instituţiei pe care o conduce.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că nu cunoaşte proiectul de OUG care anunţă în nota de fundamentare că vor fi "geruri anormale" în următoarea perioadă, el precizând că a întrebat la ANM şi "nu vine niciun ger deocamdată".

"Ger? Care ger? Am întrebat la Institutul de Meteorologie şi nu vine niciun ger", a spus Ponta.

Un document al Guvernului menţionează faptul că, în perioada următoare, prognoza meteorologică indică un proces de transfer al maselor de aer arctic în Europa. Astfel, în România sunt aşteptate geruri anormale pentru perioada următoare.
 
Informaţiile apar într-un document prin care este justificat un transfer de fonduri către primării pentru acoperirea costurilor generate de iarnă. Prin această ordonanţă, Guvernul va transfera autorităţilor locale bani din Fondul de rezervă bugetară pentru plata arieratelor, costuri urgente pentru funcţionarea în perioada de iarnă şi alte cheltuieli, inclusiv salarii.
 
Meteorologii susţin însă că nu sunt motive de îngrijorare cu privire la o răcire excesivă a vremii.


 




×
Subiecte în articol: ger Daniel Chitoiu
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close