Antena 3 CNN Politică Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa: Premierul mi-a spus că ordonanța privind Codul Fiscal va fi discutată miercuri în Guvern

Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa: Premierul mi-a spus că ordonanța privind Codul Fiscal va fi discutată miercuri în Guvern

Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa: Premierul mi-a spus că ordonanța privind Codul Fiscal va fi discutată miercuri în Guvern
06 Noi 2017   •   16:58

Proiectul de Ordonanţă privind modificarea Codului fiscal va fi discutat în şedinţa de Guvern de miercuri, inclusiv cu transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, a declarat luni, la Parlament, ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa.

"Am avut o discuţie cu premierul. Premierul a purtat o discuţie la partid şi miercuri va avea loc şedinţa de Guvern aşa cum a fost anunţata şi care va include şi Ordonanţa ce a fost citită în primă lectură, exact cum este, cu transferul contribuţiilor", a explicat Mişa, precizând că a discutat cu premierul în această după-amiază.

"Dânsul mi-a zis că a avut o discuţie şi la nivelul partidului şi miercuri va intra Ordonanţa în şedinţa de Guvern", a spus ministrul Finanţelor.

Potrivit acestuia, şedinţa de Guvern pentru dezbaterea Ordonanţei de modificare a Codului fiscal anunţată pentru luni a fost amânată deoarece au fost "nişte întârzieri la avize", dar în momentul de faţă "avem toate avizele".

Întrebat dacă legea salarizării unitare va putea fi aplicată în varianta în care a fost adoptată, cu majorarea salarială de 25% din ianuarie 2018, ministrul a răspuns că se poate aplica fără niciun fel de probleme, deoarece, "în momentul în care a fost gândit transferul contribuţiilor ca măsură în programul de guvernare, a fost luat în calcul tot ansamblul măsurilor fiscale şi nu va fi niciun efect negativ asupra legii salarizării".

În ceea ce priveşte avizul negativ dat de Consiliul Fiscal proiectului de modificare a Codului fiscal, Ionuţ Mişa a afirmat că acesta a ridicat nişte probleme care au fost menţionate în proiectul de fundamentare, în legătură cu impactul, dar că nu va fi o problemă implementarea măsurilor prevăzute.

"Este într-adevăr aviz negativ de la Consiliul Fiscal. Consiliul Fiscal ridica nişte probleme pe care inclusiv noi le-am menţionat în Nota de fundamentare, cele legate de impact, cele pe care le-am luat în calcul, deci nu este o surpriză din acest punct de vedere, dar nu va fi o problemă pentru a realiza implementarea acestor măsuri şi nu va fi o problemă la nivelul deficitului sau bugetului pentru anul 2018", a subliniat Mişa.

În contradicţie cu afirmaţiile ministrului Finanţelor, premierul Mihai Tudose a afirmat luni că "există posibilitatea" să nu fie discutate modificările la Codul fiscal în şedinţa de Guvern de miercuri.

Întrebat dacă transferul contribuţiilor de la angajator la angajat va fi dezbătut în şedinţa de miercuri a Executivului, prim-ministrul a spus: "Există posibilitatea să nu fie miercuri"

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close