Antena 3 Politică Ministrul de Finanțe, după ce România a primit prima tranșă din PNRR: "Trebuie să punem rapid acești bani la treabă"

Ministrul de Finanțe, după ce România a primit prima tranșă din PNRR: "Trebuie să punem rapid acești bani la treabă"

de Mia Lungu    |    02 Dec 2021   •   14:49
Ministrul de Finanțe, după ce România a primit prima tranșă din PNRR: "Trebuie să punem rapid acești bani la treabă"
Sursa foto: Facebook/ Adrian Caciu

Trebuie să punem rapid acești bani la treabă în folosul comunităților din întreaga țară, transmite ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, după ce Comisia Europeană a anunțat că a trimis țării noastre 1,8 miliarde de euro, primii bani din PNRR.

"Lucrăm pentru a folosi banii din PNRR în beneficiul românilor! Alături de construcția bugetului pe 2022, care este principalul efort al momentului pentru echipa de la Ministerul Finanțelor, o altă prioritate este folosirea banilor din PNRR", scrie pe Facebook Adrian Câciu

"Deja o primă tranșă de 1,8 miliarde de euro din granturi a intrat în conturile BNR, va urma destul de repede și un avans pentru partea de împrumuturi. De aceea, reprezintă o urgență construcția unui cadru legal pentru a putea cheltui acești bani", a mai scris acesta.

Ministrul de Finanțe anunță că. va lucra împreună cu colegii de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene la elaborarea unei ordonanțe de urgență pentru a stabili circuitele financiare necesare utilizării acestor fonduri.

"Trebuie să punem rapid acești bani la treabă în folosul comunităților din întreaga țară”, încheie Câciu.

Comisia Europeană a transferat României joi 1,8 miliarde de euro sub formă de prefinanțare, echivalentul a 13 % din totalul de granturi alocate acestei țări în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (MRR).

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close