Antena 3 CNN Politică Ministrul de Finanțe, după ce România a primit prima tranșă din PNRR: "Trebuie să punem rapid acești bani la treabă"

Ministrul de Finanțe, după ce România a primit prima tranșă din PNRR: "Trebuie să punem rapid acești bani la treabă"

Trebuie să punem rapid acești bani la treabă în folosul comunităților din întreaga țară, transmite ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, după ce Comisia Europeană a anunțat că a trimis țării noastre 1,8 miliarde de euro, primii bani din PNRR.

Ministrul de Finanțe, după ce România a primit prima tranșă din PNRR: "Trebuie să punem rapid acești bani la treabă"
Sursa foto: Facebook/ Adrian Caciu
de Mia Lungu    |    02 Dec 2021   •   14:49

"Lucrăm pentru a folosi banii din PNRR în beneficiul românilor! Alături de construcția bugetului pe 2022, care este principalul efort al momentului pentru echipa de la Ministerul Finanțelor, o altă prioritate este folosirea banilor din PNRR", scrie pe Facebook Adrian Câciu

"Deja o primă tranșă de 1,8 miliarde de euro din granturi a intrat în conturile BNR, va urma destul de repede și un avans pentru partea de împrumuturi. De aceea, reprezintă o urgență construcția unui cadru legal pentru a putea cheltui acești bani", a mai scris acesta.

Ministrul de Finanțe anunță că. va lucra împreună cu colegii de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene la elaborarea unei ordonanțe de urgență pentru a stabili circuitele financiare necesare utilizării acestor fonduri.

"Trebuie să punem rapid acești bani la treabă în folosul comunităților din întreaga țară”, încheie Câciu.

Comisia Europeană a transferat României joi 1,8 miliarde de euro sub formă de prefinanțare, echivalentul a 13 % din totalul de granturi alocate acestei țări în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (MRR).

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close