Antena 3 Politică Ministrul demis al Agriculturii: Toţi mâncăm produse modificate genetic, chiar dacă ştim sau nu

Ministrul demis al Agriculturii: Toţi mâncăm produse modificate genetic, chiar dacă ştim sau nu

de G.S.    |    06 Mai 2012   •   12:37
Ministrul demis al Agriculturii: Toţi mâncăm produse modificate genetic, chiar dacă ştim sau nu
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Toţi mâncăm produse modificate genetic astăzi, chiar dacă ştim sau nu ştim, iar 90% din producţia de soia din lume este modificată genetic, a declarat ministrul demis al Agriculturii, Stelian Fuia, în cadrul unei emisiuni televizate.
   
"Toţi mâncăm produse modificate genetic astăzi, chiar dacă ştim sau nu ştim. Deci toţi mâncăm la ora actuală. Circa 90% din producţia de soia din lume este modificată genetic", a spus Fuia.
   
El a afirmat că până şi ciocolată are în compoziţie produse obţinute din organisme modificate genetic.
   
Ministrul a mai spus că instituţiile statului ar trebui să controleze dacă pe ambalajele produselor scrie sau nu dacă acestea au componente modificate genetic. "Avem o legislaţie care obligă clar ca pe etichetă să scrie dacă produsul conţine organisme modificate genetic", a afirmat Fuia. 
   
El nu a putut preciza dacă a văzut pe piaţa românească produse pe care să scrie că au în compoziţie OMG.
   
"România a avut o experienţă cu aceste culturi modificate genetic, îndeosebi cu soia, şi în acel moment suprafaţa a crescut foarte mult. Astăzi România mai cultivă suprafeţe foarte mici. Cred anul acesta mai mult de 300 de hectare de porumb modicat genetic nu se cultivă în România. La nivel european există o întreagă dezbatere şi România va sta în acest cadru european în ceea ce priveşte acceptarea culturilor modificate genetic. Eu în trecut am lucrat pentru o corporaţie profund implicată în acest fenomen. E un lucru cu care mă mândresc, am fost unul dintre oamenii care au lucrat într-un astfel de proiect", a adăugat ministrul demis al Agriculturii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close