Antena 3 CNN Politică Ministrul desemnat pentru Economie şi Turism anunţă revenirea proiectului Roşia Montană

Ministrul desemnat pentru Economie şi Turism anunţă revenirea proiectului Roşia Montană

Ministrul desemnat pentru Economie şi Turism anunţă revenirea proiectului Roşia Montană
Sursa foto: Foto: VideoNews
15 Dec 2014   •   13:23
Ministrul desemnat pentru Economie şi Turism, Mihai Tudose, a explicat că unul dintre obiectivele prioritare ale mandatului său de ministru va fi elaborarea unei noi legi a minelor, prin care să fie reglementată şi exploatarea de la Roşia Montană.
 
”Din punct de vedere personal, poziţia mea este că orice exploatare, orice resursă minerală care există, dacă există decizia politică şi oportunitatea de a fi exploatată, este în regulă. Cum faci acest lucru, este un alt subiect. Cum faci, cu ce o faci, cu cine o faci, în ce condiţii economice? Aceasta este adevărata discuţie.
 
Tudose a explicat că prima tentativă de proiect la Roşia Montană nu a fost bine administrată.
 
"Nu am procedat foarte bine la prima încercare cu Roşia Montană, datorită faptului că am ajuns la concluzia fiindcă nu sunt bune cianurile, nu mai trebuie exploatat zăcământulul. Aşa este, nu trebuie exploatat zăcământul cu cianuri, în condiţiile acelea, dar zăcământul de asta îl avem, ca să-l exploatăm."
 
Oficialul a explicat că poate fi luată în calcul şi varianta de exploatare cu cianuri, dar nu în orice condiţii.
 
"Sunt convins că sunt pe planeta aceasta o mulţime de tehnologii sau chiar şi aceasta cu cianuri trebuie să vedem în ce condiţii, fiindcă se exploatează cu cianuri şi în ţări foarte verzi, Ţări din Peninsula Scandinavă, care sunt recunoscute pentru protecţia mediului. Specialiştii şi-au spus punctul de vedere la vremea respectivă că tehnologia propusă la momentul acela pentru Roşia Montană nu era cea mai fericită soluţie. Găsim o soluţie acceptabilă. Dacă nu o găsim, aşteptăm până se inventează”, a declarat Mihai Tudose.
 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close