Antena 3 CNN Politică Ministrul Educației: "Realitatea este tristă după un an de predare online. Fiecare elev a avut de pierdut, îmi asum afirmația"

Ministrul Educației: "Realitatea este tristă după un an de predare online. Fiecare elev a avut de pierdut, îmi asum afirmația"

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, prezent, duminică seara la emisiunea Decisiv de la Antena 3 a vorbit despre rezultatele elevilor după un an de învățămând hibrid, în care cei mai mulți dintre ei au învățat online.

Ministrul Educației: "Realitatea este tristă după un an de predare online. Fiecare elev a avut de pierdut, îmi asum afirmația"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    25 Apr 2021   •   21:51

Ministrul Educației susține că orele remediale sunt de maximă importanță, în contextul în care toți elevii au fost efectați de schimbarea modului de predare, respectiv învățământul online. Acesta crede că părinții nu ar fi de acord cu impunerea orelor remediale pe perioada verii dar ar suține o astfel de măsură.

"Ore remediale au fost posibile pe perioada vacanței și s-au efectuat. Orice posibilitate ar trebui să fie valorificată. Nu sunt foarte optimist cu privire la o varianta generalizată de ore remediale pe perioada verii. Deși eu personal aș susține.

Nu există elevi care să nu fi avut dificultăți din perspectiva predării online. Toți, absolut toți. Chiar dacă ai avut acces la echipament, la internet, chiar dacă profesorii și-au făcut datoria, și-au făcut datoria fără să fie pregătiți pentru a crea conținut online. Nu au fost pregătiți."

Avem peste 50 de mii de profesori care au făcut cursuri pentru predare online

"Nici la ora actuală nu avem platforme de evaluare-examinare online. Și atunci nu putem garanta că acele rezultate reflectă realitatea. Și din acest punct de vedere toată lumea a avut de pierdut. Toți elevii. Unii au avut mai mult de pierdut.

Fiecare elev a avut de pierdut, unii mai mult, alții mai puțin. Îmi asum afirmația."

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close