Antena 3 CNN Politică Ministrul Energiei, despre scumpirea carburanţilor: N-am carnet, nu alimentez şi nu cunosc preţul

Ministrul Energiei, despre scumpirea carburanţilor: N-am carnet, nu alimentez şi nu cunosc preţul

Ministrul Energiei, despre scumpirea carburanţilor: N-am carnet, nu alimentez şi nu cunosc preţul
28 Sep 2017   •   17:26

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat într-o conferinţă de presă că nu cunoaşte dacă preţul carburanţilor s-a majorat în ultima vreme, întrucât nu este şofer şi nu alimentează la pompă. 

El a fost întrebat de ziarişti cum comentează recentele majorări de preţuri la benzină şi motorină. 

„Ministerul Energiei nu are competenţe în acest domeniu, legat de majorarea preţului la carburanţi. Din ce am înţeles eu de la ministrul de Finanţe, în urma unor discuţii cu operatorii privaţi din piaţă, a fost o decizie de a aplica această acciză, în rest, de evoluţia preţurilor şi dacă ele au fost aplicate corect de către operatori sunt alte instituţii ale statului care se pot pronunţa”, a spus Petcu. 

Totodată, întrebat dacă a observat creşteri de preţuri la pompă, el a precizat: "N-am carnet, nu sunt şofer. Sincer, nu alimentez şi nu cunosc preţul". 

Potrivit site-urilor companiilor petroliere, preţul celor mai ieftine sortimente de carburanţi a ajuns aproape de 5 lei pe litru, după ce, la mijlocul lunii septembrie, era de circa 4,7 lei la motorină şi 4,8 lei la benzină. În ceea ce priveşte sortimentele premium de benzină şi motorină, acestea au depăşit deja preţul de 5 lei pe litru. 

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close