Antena 3 CNN Politică Ministrul Finanțelor, reacție dură: „Clasa politică se joacă cu focul astăzi în România”

Ministrul Finanțelor, reacție dură: „Clasa politică se joacă cu focul astăzi în România”

Deficitul bugetar pentru anul viitor ar creşte la 5% din produsul intern brut dacă s-ar aplica măsurile votate marţi de parlamentari referitoare la reducerea TVA şi majorarea alocaţiilor pentru copii, potrivit ministrului Finanţelor, Florin Cîţu.

Ministrul Finanțelor, reacție dură: „Clasa politică se joacă cu focul astăzi în România”
Sursa foto: Foto: Florin Cîţu/ Facebook
de S.T.    |    17 Dec 2019   •   21:48

„La majorarea alocaţiilor impactul ar fi de 6 miliarde de lei, iar la TVA-11,8 miliarde de lei. Asta înseamnă că doar din alocaţii deficitul să se ducă la 4,3% din PIB iar împreună cu reducerea de TVA să ne ducem spre 5% cu deficitul. Clasa politică se joacă cu focul astăzi în România şi nu îmi face mie rău, nici Partidului Naţional Liberal. Fac rău României pentru că ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlamentul României este văzut de pieţele internaţionale, iar dacă se întâmplă ceva cu costul de finanţare al României este vina oamenilor iresponsabili care aruncă astăzi ţara în aer”, a declarat Florin Cîţu.

Acesta consideră că, în zilele următoare, vor exista presiuni pe cursul valutar şi pe dobânzi, deoarece pieţele internaţionale au reacţionat încă de marţi la măsurile votate de parlamentari şi a avertizat, în context, că riscul cel mai mare pentru România în anul 2020 nu este politica fiscală, ci instabilitatea politică.

Citiți și:

Comisia de muncă din Camera Deputaților vrea dublarea alocațiilor pentru copii

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ministrul finantelor alocaţii deficit
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close