Antena 3 CNN Politică Ministrul Finanțelor, sfaturi economice pentru români: "Să vă raportați la ce aveți nevoie"

Ministrul Finanțelor, sfaturi economice pentru români: "Să vă raportați la ce aveți nevoie"

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu le recomandă românilor să se raporteze la ce au nevoie, în perioada următoare. Totodată, acesta îi sfătuiește pe cetățeni să fie mai prudenți atunci când vine vorba de dorințe.

Ministrul Finanțelor, sfaturi economice pentru români: "Să vă raportați la ce aveți nevoie"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Ioana Mircea    |    21 Iul 2022   •   20:49

În cadrul emisiunii În fața Națiunii, difuzată joi, pe Antena 3, Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu a făcut o serie de declarații, dar și recomandări legate de finanţele românilor.

Acesta le-a transmis oamenilor ca în situația economică actuală să se raporteze mai mult la ce au nevoie, iar dorințele să le îndeplinească doar dacă pot, pentru că la un moment dat costurile de îndatorare vor crește.

"Acest guvern îi va ajuta (n.r. pe români), îi va sprijini. Evident, ține de fiecare individ o prudență și o abordare, dacă vreți, în care să te raportezi la ceea ce ai nevoie.

Iar ceea ce îți dorești, dacă poți să îndeplinești, ok, dacă nu, mai gândește-te odată, pentru că la acest moment costurile de îndatorare cresc, nu numai statul se împrumută scump.

Cetățeniilor le-au crescut dobânzile într-un mod cu care nu mai erau obișnuiți.

 Încercăm să să accelerăm și strategia de educație financiară.

Foarte multe lucruri s-au vorbit în România și nu s-au făcut. Și nu e vorba de oameni. Oamenii nu au absolut nicio vină, că statul ar putea, ar trebui să le ofere niște servicii, o serie de servicii care să-i ajute și să îi protejeze de-a lungul timpului", a declarat Adrian Câciu la Antena 3.

Vom avea o criză economică în România? | Răspunsul ministrului Finanţelor

×
Subiecte în articol: Adrian Câciu ministrul finantelor
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close