Antena 3 CNN Politică Ministrul Fondurilor Europene promite peste 3 MILIARDE de euro pentru IMM-uri

Ministrul Fondurilor Europene promite peste 3 MILIARDE de euro pentru IMM-uri

Ministrul Fondurilor Europene promite peste 3 MILIARDE de euro pentru IMM-uri
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Mai 2014   •   17:02
Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene a declarat zilele trecute ca in exercitiul bugetar  2014-2020 se vor aloca peste 3 miliarde de euro pentru programe destinate sprijinirii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, in conditiile in care media IMM-urilor per o mie de locuitori este in Romania de 3 ori mai mica fata de media Uniunii care trece de 60 de intreprinderi la mia de locuitori. 
 
Pericolul pentru economie al unui numar scazut de IMM-uri poate fi mai bine inteles daca va completez imaginea. 
 
Acestea sunt responsabile de mai putin de 10% din PIB, din nou mult sub media europeana, in timp ce marile corporatii produc peste 70% din PIB. 
 
Asta nu e o problema in sine, dar gradul ridicat de dependenta pe care economia il are fata de 30 de corporatii internationale se poate dovedi in timp foarte periculos si e imperios necesar pentru sanatatea pe termen lung a economiei ca importanta si numarul IMM-urilor sa creasca. 
 
Asa ca asteptam cu nerabdare detaliile programelor despre care vorbea domnul Teodorovici, mai ales ca ne apropiemn de jumatatea lui 2014 si noi inca nu stim clar ce fonduri europene avem la dispozitie.
 

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close