Antena 3 CNN Politică Ministrul Justiției, după întâlnirea cu Dragnea și Tăriceanu: Nu există proiect pentru amnistie

Ministrul Justiției, după întâlnirea cu Dragnea și Tăriceanu: Nu există proiect pentru amnistie

Ministrul Justiției, după întâlnirea cu Dragnea și Tăriceanu: Nu există proiect pentru amnistie
04 Oct 2018   •   17:26

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a avut o întâlnire, joi, cu liderii coaliției PSD-ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Tudorel Toader a spus că în cadrul întâlnirii a informat în legătură cu discuțiile de la Strasbourg”. 

„Ne-am întâlnit pentru a-i informa în legătură cu discuțiile pe care le-am avut la Strasbourg. Ei știau mare parte din discuții, fie din presă, fie de la premier sau alți membri ai delegației. Avem avizul preliminar al Comisiei de la Veneția, acum se definitivizează, în perioada 16-18 octombrie are loc plenara Comisiei și se va definitiva raportul. În raportul preliminar sunt anumite sugestii.

Eu am convenit cu cei de la Comisie la anumite propuneri legislative și le-am comunicat liderilor alianței ce le-am convenit și să vedem dacă putem prelua și alte recomandări. Aceasta a fost discuția. Am vorbit despre adoptarea unei OUG. La ministerul Justiției nu a existat, nu există un proiect de ordonanță privind amnistia. Guvernul nu se poate substitui Parlamentului în legiferare. Există în Parlament un proiect de lege referitor la protocoale. În acest moment, Guvernul nu se poate substitui Parlamentului.”, a spus Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a declarat, miercuri, că  membrii Comisiei de la Veneţia au fost de acord cu OUG pentru Legile justiţiei şi că joi va trimite draftul la CSM pentru aviz, urmând ca, săptămâna viitoare, să fie adoptată ordonanţa. 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close