Antena 3 CNN Politică Ministrul Justiţiei i-a prezentat lui Grindeanu concluziile evaluării lui Kovesi și Lazăr

Ministrul Justiţiei i-a prezentat lui Grindeanu concluziile evaluării lui Kovesi și Lazăr

Ministrul Justiţiei i-a prezentat lui Grindeanu concluziile evaluării lui Kovesi și Lazăr
de M.Z.    |    29 Mar 2017   •   16:27

Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit, miercuri după-amiază, la Palatul Victoria, cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care i-a prezentat concluziile evaluării procurorului general Augustin Lazăr şi şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, au declarat surse guvernamentale, potrivit News.ro

Ministrul Justiţiei a intrat în sediul Guvernului pe la o altă poartă de acces, nu pe cea principală.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va prezenta miercuri seara, într-o conferinţă de presă, concluziile evaluării activităţii procurorului general Augustin Lazăr şi a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Anunțul referitor la această evaluare a fost făcut pe 12 martie, la Antena 3, chiar de ministrul Justiției, Tudorel Toader, în contextul scandalului referitor la anchetarea Ordonanței 13.”Voi face o evaluare a lor. După evaluare, voi stabili măsurile pe care le voi lua”, a spus atunci ministrul Tudorel Toader.

CCR: DNA nu avea competenţa să facă cercetări penale privind oportunitatea şi legalitatea OUG 13.

Curtea Constituțională a decis că Direcția Națională Anticorupție și-a depășit competențele atunci când a început anchetarea Guvernului Grindeanu pe tema unor acte normative.

Curtea Constituțională a publicat motivarea deciziei prin care a stabilit că DNA, anchetând modul în care a fost elaborată OUG 13, a perturbat buna activitate a guvernului, stabilind că Ministerul Public nu are competența de a desfășura activități de cercetare penală cu privire la legalitatea si oportunitatea unui act normativ adoptat de legiuitor.

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close