Antena 3 CNN Politică Ministrul Justiţiei: În câteva zile voi declanşa procedura pentru numirea unui nou şef la DIICOT

Ministrul Justiţiei: În câteva zile voi declanşa procedura pentru numirea unui nou şef la DIICOT

Ministrul Justiţiei: În câteva zile voi declanşa procedura pentru numirea unui nou şef la DIICOT
Sursa foto: Foto: VideoNews
19 Feb 2015   •   11:59
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a anunţat joi, după şedinţa de plen a CSM, că în câteva zile va demara procedura de numire a noului procuror-şef al DIICOT, după ce fosta şefă a structurii, Alina Bica, a fost arestată şi trimisă în judecată într-un dosar de corupţie. 
"Ceea ce este important în această procedură este să respectăm legea în vigoare şi exigenţele partenerilor europeni. Adică un proces transparent, în urma căruia să avem la conducerea DIICOT un procuror care să aibă experienţa necesară, să avem garanţia toţi că selecţia a fost făcută pe merit, şi nu pe alte criterii", a afirmat Cazanciuc, referitor la procedura prin care va fi numit viitorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.
Cazanciuc a adăugat că, în momentul de faţă, nu are nicio nominalizare.
Funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a rămas vacantă după ce Alina Bica a fost arestată în dosarul de corupţie privind retrocedarea ilegală a unui teren supraevaluat cu peste 60 de milioane de euro.
Funcţia de şef al DIICOT este asigurată interimar de procurorul şef adjunct, Giorgiana Hosu.
 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close