Antena 3 CNN Politică Ministrul Justiţiei: Prioritatea numărul unu este să obţinem un bun raport MCV

Ministrul Justiţiei: Prioritatea numărul unu este să obţinem un bun raport MCV

Ministrul Justiţiei: Prioritatea numărul unu este să obţinem un bun raport MCV
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Mai 2013   •   12:49
Ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a declarat duminică, într-o emisiune televizată, că prioritatea numărul unu este obţinerea unui bun raport MCV în decembrie, apreciind că intrarea României în Schengen este o decizie politică, ce poate fi încurajată şi de un raport pozitiv, conform Mediafax.
Ministrul Justiţiei a precizat că primele discuţii cu Uniunea Europeană privind MCV vor avea loc la sfârşitul lunii mai la Bucureşti şi pe 18 iunie la Bruxelles.
Întrebat dacă are de gând să ia o poziţie în faţa Parlamentului pentru a le explica parlamentarilor solicitările partenerilor europeni, în condiţiile în care această instituţie nu a fost văzută favorabil dat fiind şi Statutul parlamentarilor, Cazanciuc a spus că le va cere parlamentarilor "să fie parte a unui efort comun pentru a obţine la sfârşitul anului un raport pozitiv". 
"Vom îndeplini angajamentele asumate, dar noi trebuie să construim în acelaşi timp un mecanism de încredere. (...) În acest mecanism de încredere ce trebuie construit cred că voi avea dialoguri şi cu parlamentarii. Le voi cere să fie parte a unui efort comun pentru a obţine la sfârşitul anului un raport pozitiv", a declarat Robert Cazanciuc, precizând că a început să aibă discuţii privind MCV cu toate instituţiile în care se face referire în acest raport.
Întrebat despre şansele României de a intra în spaţiul Schengen, din martie 2014, dacă următorul raport MCV va fi pozitiv, Cazanciuc a răspuns că "decizia de a intra în spaţiul Schengen în momentul de faţă este o decizie politică". 
"Evident că orice succes al României, şi un raport bun la finalul anului, poate contribui la o decizie politică favorabilă României", a mai spus Cazanciuc, evitând însă să precizeze care ar fi cauzele refuzurilor de până acum privind acceptarea în spaţiul Schengen şi dacă o nouă criză politică va diminua şansele României în această privinţă. 
 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close