Antena 3 CNN Politică Ministrul Mediului solicită prefecţilor să găsească soluţii pentru reducerea poluării din oraşe

Ministrul Mediului solicită prefecţilor să găsească soluţii pentru reducerea poluării din oraşe

Ministrul Mediului solicită prefecţilor să găsească soluţii pentru reducerea poluării din oraşe
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Apr 2011   •   14:56

În cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii din judeţe, ministru Mediului, Laszlo Borbely a prezentat un aviz motivat emis de Comisia Europeană, prin care se anunţă declanşarea procedurii de infringement, deoarece autorităţile române nu au luat măsuri pentru reducerea concentraţiilor de pulberi în suspensie PM10, informează Green Report.

Conform măsurătorilor efectuate anul trecut, Bucureşti, Târgu Jiu, Timişoara, Suceava şi Rovinari sunt cele mai poluate oraşe din România.

Ministrul Mediului le-a cerut autorităţilor locale să respecte "cu rigurozitate" planurile de reducere a emisiilor, acceptate de consiliile locale şi judeţene. În acest sens, ministrul a recomandat formarea unor "comandamente verzi" în colaborare cu ONG-urile din judeţe pentru a găsi soluţii la această problemă.

Sancţiunile nu rezolvă multe, Garda de Mediu a aplicat o serie de sancţiuni, dar astfel nu se reduce poluarea, a declarat ministrul.

Autorităţile au fost sfătuite s impună realizarea de perdele umede şantierelor de construcţii, spălarea prafului de pe şosele, interzicerea autovehiculelor cu gabarit depăşit în localităţi şi amenajarea de spţii verzi.

×
Subiecte în articol: ministrul Mediului poluare
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close