Antena 3 CNN Politică Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră: Perioada în care listele de şomeri se „plimbă” de un angajator la altul a luat sfârșit

Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră: Perioada în care listele de şomeri se „plimbă” de un angajator la altul a luat sfârșit

Reorganizarea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă a început, iar în maximum o lună ar trebui să se vadă schimbările, a anunţat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră: Perioada în care listele de şomeri se „plimbă” de un angajator la altul a luat sfârșit
Sursa foto: Foto: Violeta Alexandru/Facebook
18 Ian 2020   •   12:32

"Am început reorganizarea ANOFM. Suntem la jumătatea lunii ianuarie. În maxim o lună trebuie să se vadă deja schimbările. Agenţia va înceta să se/ne mai păcălească că se ocupă, într-adevăr, de şomeri sau că ar cunoaşte nevoile din piaţă. Acesta este sfârşitul unei perioade atât de benefice financiar doar pentru unii, o perioadă în care liste de şomeri se "plimbă" de un angajator la altul, o perioadă de congrese, conferinţe etc. Şi atât", a scris Alexandru pe pagina de Facebook.

Aceasta a subliniat că şi la centru, dar şi în teritoriu, lucrurile se vor schimba radical, deoarece instituţia are nevoie să fie resetată, iar totul va fi transparent.

"Noul Preşedinte al ANOFM are un termen scurt pentru evaluare internă. Obiectul principal - conectare la angajatori, recâştigarea încrederii acestora, preluat orice informaţie relevantă pentru a face această instituţie eficientă şi credibilă. Sâmbătă plecăm spre Braşov. Vom intra în dialog aplicat cu 80 de angajatori. Luni ne vedem cu firme de recrutare. Ne este extraordinar de necesar feedback-ul acestor oameni", a menţionat ministrul Muncii.

Ea a precizat că vor fi sprijinite în mod activ toate categoriile de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi, pentru prima dată, în mod organizat, "vom face ca ANOFM să fie un partener de încredere" pentru cei în plină formă de muncă, cu anumite calificări şi în curs de perfecţionare/dezvoltare, deoarece trebuie scăpat de complexul instituţiei care se rezumă la şomerii fără calificări/mediu calificaţi.

"Toţi cei în căutarea unui loc de muncă au în noi un partener serios şi determinat. În România statul trebuie să facă tot ceea ce poate pentru ca cei care doresc şi pot să muncească, să facă cât mai simplu pasul de la persoană fără loc de muncă la angajat. Şi să găsească ceva care să i se potrivească. Ţin mult să se vadă rapid primele efecte pentru re-setarea politicilor de angajare, formare, consiliere pentru integrare în piaţa muncii. Tot respectul meu pentru cei care pot şi vor să muncească. Suntem aici pentru ei", a punctat Alexandru.
 

×
Subiecte în articol: Ministrul Muncii
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close