Antena 3 Politică Ministrul Muncii, atac la adresa lui Klaus Iohannis: Cotroceniul a comunicat ce nu s-a discutat

Ministrul Muncii, atac la adresa lui Klaus Iohannis: Cotroceniul a comunicat ce nu s-a discutat

03 Apr 2018   •   16:12
Ministrul Muncii, atac la adresa lui Klaus Iohannis: Cotroceniul a comunicat ce nu s-a discutat

A fost o întâlnire cu scântei, la care a participat premierul Viorica Dăncilă și Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Discuţiile s-au încheiat cu un comunicat de la Cotroceni, în care Administraţia Prezidenţială a susţinut că Iohannis le-a apostrofat pe cele două pentru modul în care au evoluat salariile românilor.

În exclusivitate pentru Antena 3, Lia Olguţa Vasilescu îl acuză pe preşedinte de minciună. Mai exact, Iohannis ar fi comunicat ce nu s-a discutat. 

„Discuțiile care au avut loc la Cotroceni nu prea au avut nicio legătură cu ceea ce s-a discutat, ceea ce mă face să cred că a fost scris înainte. Am adus în atenția președintelui faptul ca legea salarizării se aplică etapizat. Nu ni s-a reproșat faptul că legea nu ar fi predictibilă, pentru că i-am fi explicat aceste lucruri”, a declarat Lia Olguța Vasilescu. 

Mai mult decât atât, susţine ministrul Muncii, prin acest demers, Iohannis ar încerca să deturneze atenţia de la scandalul iscat în urma desecretizării protocoalelor încheiate de SRI.

„Explicaţia pentru mine e deturnarea atenţiei de la ce se discută în aceste zile în spaţiul public. Da, eu aşa cred. Nu are niciun fel de explicaţie acest comunicat de presă, care vine în urma unei discuţii, zic eu, foarte amicable”, a completat Olguţa Vasilescu.

Întrebată dacă Iohannis ar vrea, astfel, să o apere pe Laura Codruţa Kovesi, ministrul Muncii a spus: „Nu ştiu, dar cu certitudine a schimbat agenda zilei vorbind despre o lege care a fost adoptată şi care îşi produce efectele începând cu 1 iulie. Nu era nimic necunoscut pentru nimeni, cu atât mai mult pentru Administraţia Prezidenţială, care a promulgat această lege”.

×
Subiecte în articol: Ministrul Muncii comunicat Klaus Iohannis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close