Antena 3 CNN Politică Vouchere alimente 2022. Ministrul Muncii, precizări de ultimă oră despre cardurile alimentare

Vouchere alimente 2022. Ministrul Muncii, precizări de ultimă oră despre cardurile alimentare

Marius Budăi, ministrul Muncii, a făcut publice noi detalii cu privire la cardurile alimentare pe care Guvernul urmează să le acorde începând din luna iunie 2022.

Vouchere alimente 2022. Ministrul Muncii, precizări de ultimă oră despre cardurile alimentare
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Emanuel Titus Iliesi
de Silvia Preda    |    26 Mai 2022   •   18:07

Ministrul Muncii a declarat că distribuirea voucherelor sociale pentru persoanele vulnerabile se va face prin Poşta Română, din luna iunie.

Cum și când vor fi primite voucherele pentru alimente

"Nu aşteptăm ca furnizorii să tipărească toate cardurile. Pe măsură ce le avem imprimate le vom livra prin Poşta Română către populaţie. Dar dacă până la 30 iunie vor fi persoane care nu vor primi carduri şi le vor primi pe 2 sau 3 iulie nu înseamnă ca pe luna aferentă nu va primi suma.

Suma lunii iunie nu va fi pierdută, indiferent când vor fi primite cardurile", a spus Marius Budăi întrebat ce se întâmplă cu voucherele.

Vouchere alimente. De unde le iau pensionarii şi în ce magazine le pot folosi

Aproximativ trei milioane de persoane din categorii vulnerabile urmează să primească cardurile emise pentru programul temporar "Sprijin pentru România".

Cardurile sociale vor fi realizate de Edenred, Sodexo și UpRomania, care au câştigat licitaţia organizată de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Plata ajutoarelor sociale face parte din măsura temporară "Sprijin pentru România" și are un buget de 3,1 miliarde lei cu sursă de finanțare de la bugetul de stat și din fonduri europene nerambursabile.

Voucherele pentru alimente vor fi împărţite pensionarilor cu venituri lunare mai mici de 1.500 de lei, persoanelor cu dizabilităţi, familiilor în care venitul mediu de persoană este de 600 de lei şi persoanelor fără adăpost.
 

×
Subiecte în articol: Marius Budăi carduri alimente
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close