Antena 3 Politică Voucherele pentru alimente nu au fost aprobate de Comisia Europeană? Ministrul Muncii: ”M-am săturat de oameni care ne spun cum nu se poate face”

Voucherele pentru alimente nu au fost aprobate de Comisia Europeană? Ministrul Muncii: ”M-am săturat de oameni care ne spun cum nu se poate face”

de Andreea Ştefan    |    08 Mai 2022   •   21:05
Voucherele pentru alimente nu au fost aprobate de Comisia Europeană? Ministrul Muncii: ”M-am săturat de oameni care ne spun cum nu se poate face”
Sursa foto: Hepta

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că PNRR va putea fi modificat în ceea ce privește voucherele pentru alimente, după ce europarlamentarul Corina Crețu a afirmat că aceste vouchere nu au aviz pozitiv de la Comisia Europeană.

”Am înțeles eforturile pe care le face domnul ministru al Muncii și îngrijorarea sa față de explozia aceasta de prețuri și modul în care fac față pensionarii. Dar cred că aceste lucruri pot fi mult mai rapid compensate de la buget, pentru că, după cum știți, Comisia Europeana a răspuns printr-o comunicare oficială despre modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență că această modificare se pate face doar în situații excepționale cum a fi, de pildă, dezastre naturale de dimensiuni istorice, iar deja noi suntem întârziați. Termenul limită este 2026, dar trebuie contractate până în decembrie 2023 toate lucrările. Deci, practic, ar trebui să ne concentrăm pe preluarea acestor fonduri și găsite soluții de la bugetul de stat pentru pensionari, pentru că înțeleg că este într-adevăr foarte greu pentru oameni să se mai descurce cu actualele prețuri.

(.….) Până la ora actuală, din câte știu eu, nu există un aviz pozitiv al Comisiei Europene în legătură cu aceste vouchere (n.r.: de 50 de euro pe care Guvernul a promis că le va acorda persoanelor aflate în situații dificile)”, a spus europarlamentarul Corina Crețu.

În acest context, ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus că el s-a ”săturat de oameni care ne spun cum nu se poate face”.

”Ultima discuție pe care am avut-o cu domnul ministru Boloș s-a agreat cu Comisia Europeană. Din tot ce am propus în programul Sprijin pentru România, procentul va fi de 50% va fi scontat din banii de la Comisia Europeană și 50% din bugetul intern.

Vizavi de modificare PNRR, cu tot respectul pentru doamna Crețu și pentru oricine altcineva, eu m-am săturat de toți cei care ne explică și ne spun nouă cum nu se poate face. Ați văzut și ultima discuție pe care am avut-o cu domnul comisar al Muncii, eu nu o să încetez absolut nicio clipă să mă bat și PNRR vă garantez că va fi modificat într-un sens sau altul.

Modificare poate înseamnă prea mult în traducere directă. Dorim să scoatem o reformă și să introducem o altă reformă. Nu ne dorim să punem în pericol aplicarea PNRR, dar anumite tâmpenii, și o spun cu toată responsabilitatea, anumite asumări fără niciun fel de profesionalism, să scrii tu într-un document oficial al României către Comisia Europeană, să folosești expresia pensii speciale... (...) Eu m-am săturat de oameni care ne spun cum nu se poate face.

Eu caut aliat în cai care ne pot spune cum se poate face”, a declarat Marius Budăi la Antena 3.

”Eu nu o să încetez nicio clipă să mă bat şi PNRR, vă garantez că va fi modificat, într-un sens sau altul. Nu modificat, haideţi să clarificăm, modificare poate înseamnă prea mult.

Nu ne dorim să scoatem o reformă şi să introducem altă efortă, nu ne dorim să punem în pericol aplicarea PNRR-ului, dar anumite tâmpenii, şi o spun cu toată responsabilitatea, anumite asumări, fără niciun fel de profesionalism, să scrii tu într-un document oficial al României, către Comisia Europeană, să foloseşti expresia pensii speciale, putem folosi oricine, în comunicarea publică, nu specialişti, nu eu, oricine altcineva, jurnalişti, cetăţenii care nu au legătură cu sistemul de pensii. (..) dar nu un Guvern care îşi asumă o reformă până în 2070”, a mai spus el.

”Aceste lucruri trebuie îmbunătăţite, trebuie rectificate. Fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să aibă o anumită independenţă în a decide politica salarială, de pensii. Nu că ne scrie cineva acolo şi noi trebuie să stăm aşa până în 2070, pentru că aşa au scris unii care nu au avut nicio legătură cu sistemul de pensii şi cărora nu le-a păsat de români”, a spus ministrul Muncii.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close