Antena 3 CNN Politică Se majorează sau nu pensiile și salariile? Ministrul Muncii răspunde întrebării momentului

Se majorează sau nu pensiile și salariile? Ministrul Muncii răspunde întrebării momentului

Noua lege a pensiilor va fi gata la finele acestui an. Anunțul a fost făcut în exclusivitate la Antena 3 de ministrul Muncii, Marius Budăi. Acesta a răspuns și la întrebarea momentului: se majorează sau nu pensiile și salariile anul acesta?

Se majorează sau nu pensiile și salariile? Ministrul Muncii răspunde întrebării momentului
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    16 Feb 2022   •   12:16

Sunt tensiuni în coaliția de guvernare pe tema majorării pensiilor și salariilor.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunță dacă există șanse ca aceste majorări să fie făcute până la finalul acestui an.

”De asta suntem prezenți noi, PSD, la guvernare, să ne batem pentru cetățenii români și asta vom face în continuare. Ne vom bate și ne vom asigura că pe perioada cât suntem noi la guvernare, vom încerca să îi apărăm pe cetățenii români, în primul rând, cu tot ceea ce se întâmplă acum cu aceste prețuri din energie și să ne aducem aminte de acea liberalizare sălbatăică, însă nu numai de cetățeni, trebuie să avem grijă și de firme să-și păstreze locurile de muncă.

Problematica este mult mai mare din punct de vedere atât al protecției sociale, cât și a protecției angajatorilor. (...) Nu vreau să aduc așteptări nimănui pe care să nu le putem îndeplini și atunci când vom avea ceva de comunicat vom comunica”, a declarat ministrul Muncii.

Marius Budăi a comentat apoi declarațiile făcute de ministrul Finanțelor, potrivit cărora, dacă încasările la buget vor fi bune și dacă există spațiu fiscal, ar putea să fie majorate încă o dată pensiile și salariile anul acesta.

”Eu sunt de acord și reiterez ceea ce am spus. Ne luptăm să căutăm soluții, ăsta este rolul unui guvern, nu să se plângă pe la televizor, ci să caute soluții și să rezolve problemele cetățenilor lor și asta vom face cât timp vom fi la guvernare”, a mai spus ministrul Budăi.

Întrebat dacă este gata noua variantă de lege a pensiilor, acesta a răspuns: ”Nu ştiu cine a zis că trebuie să vin în câteva zile. Asumarea în PNRR este pentru sfârșitul anului, în câteva zile trebuie să încheiem acordul cu Banca Monidală pt asistenţa tehnică, ne luptăm să fie încheiat la timp. V

om avea în trimimestrul 1 rezolvat acest jalon din PNRR, după care va urma perioada de asistenă tehnică. Este o lege bună şi vom îmbunătăţi acolo unde trebuie. În apralel continuăm cu prima etapă a recalculării”.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close