Antena 3 CNN Politică Ministrul Muncii, după suspendarea discuţiilor politice: "Învăţământul românesc e mai important decât orice funcţie din Guvernul României"

Ministrul Muncii, după suspendarea discuţiilor politice: "Învăţământul românesc e mai important decât orice funcţie din Guvernul României"

„Educația a peste trei milioane de copii, dar și veniturile a aproape 300.000 de angajați din învățământul românesc sunt, evident, mult mai importante decât orice viitoare funcție din Guvernul României”, spune ministrul Muncii, Marius Budăi, ca reacție la declarația lui Marcel Ciolacu.

Ministrul Muncii, după suspendarea discuţiilor politice: "Învăţământul românesc e mai important decât orice funcţie din Guvernul României"
Sursa foto: Facebook
de Claudia Popovici    |    20 Mai 2023   •   17:21

După ce liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că negocierile pentru rocada premierilor trebuie suspendate, UDMR și PNL au sprijinit inițiativa spunând că trebuie rezolvate mai întâi problemele românilor.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că susţine acest demers motivând că educația copiilor şi veniturile profesorilor sunt mai importante decât orice funcţie din Guvernul României. 

„Educația a peste trei milioane de copii, dar și veniturile a aproape 300.000 de angajați din învățământul românesc sunt, evident, mult mai importante decât orice viitoare funcție din Guvernul României! Decizia președintelui PSD Marcel Ciolacu, de a suspenda negocierile pentru formarea unui nou Guvern până la clarificarea situației din Educație, dar și până la finalizarea parcursului legislativ privind pensiile de serviciu, este una în interesul cetățeanului și nu al politicianului!

Mâine la ora 12 voi fi prezent la Guvern, la negocierile cu sindicatele din Educație, din respect pentru cadrele didactice, dar și pentru ca luni copiii noștri să poată merge la școală”, a spus Marius Budăi, citat de Mediafax. 

Marcel Ciolacu a cerut suspendarea discuțiilor din Coaliție privind formarea noului Guvern până la rezolvarea grevelor anunțate în educație și sănătate.

În replică, premierul Nicolae Ciucă a anunțat o întâlnire, duminică la ora 12.00, cu sindicatele, spunând totuși că „tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid”.

La întâlnire au anunţat că vor participa şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, dar şi ministrul Muncii, Marius Budăi, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu şi ministrul Educației, Ligia Deca.

Vor trebui să găsească urgent o soluţie pentru revendicările cadrelor didactice, pentru că, altfel, de luni, acestea vor intra în grevă generală pe termen nelimitat.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close