Antena 3 CNN Politică Ministrul Muncii anunţă scheme de ajutor pentru companiile româneşti care vor avea de suferit în urma războiului din Ucraina

Ministrul Muncii anunţă scheme de ajutor pentru companiile româneşti care vor avea de suferit în urma războiului din Ucraina

Companiile româneşti care au avut relaţii comerciale cu Federaţia Rusă şi sunt afectate de sancţiunile internaţionale impuse acestei ţări ar putea beneficia de măsuri de protecție socială, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ministrul Muncii anunţă scheme de ajutor pentru companiile româneşti care vor avea de suferit în urma războiului din Ucraina
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    14 Mar 2022   •   17:31

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că pregătește un proiect de lege care cuprinde măsuri de protecție socială pentru companiile care vor avea de suferit în urma restricțiilor impuse Rusiei, în urma războiului din Ucraina.

Potrivit ministrului, schema de ajutor se adresează atât angajaților cât și angajatorilor și va fi valabilă până la finalul acestui an, cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de necesitați. 

Vorbim în principal de firmele care au acționariat rusesc şi societățile comerciale care folosesc în procesul de producţie materie primă din Ucraina.

"Trebuie să fim proactivi și nu reactivi. Bănuim, intuim că va fi situația în care anumite companii românești vor suferi din cauza restricțiilor impuse Rusiei și din cauza a ceea ce se va întâmpla, probabil, pe lanțul de aprovizionare, mai pe scurt, din cauza situației din Ucraina.

Vrem să pregătim o măsură de protecție socială, care se adresează atât angajaților cât și angajatorilor, cu o schemă puțin diferită de ceea ce s-a întâmplat în cadrul pandemiei de COVID-19, dar pe care o voi prezenta mai întâi în cadrul coaliției politice și atunci când va fi soluția finală o vezi afla”, a spus ministrul Muncii, Marius Budai, citat de Agerpres.ro. 

 

×
Subiecte în articol: Ministrul Muncii Marius Budăi companii
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close